Mngade ngade @ dh mmg prngai org mngdung

Ada tak bila duk rumah mkn pape smua loya nk mntah trmsuk lah msak, jiran sblh msak pn nk mrh tak blh bau pape bla mkn kt luar oke pla 😂 awal2 xda alahan sgt blh lg msak msuk 6w ke atas semua peel ada 😂

9 Các câu trả lời

sama laa dgn sy awal² takde , masuk je 6bulan terus jd pelik , sbb ank first n kedua tak pernah rasa mcm ni , skrg yg ke3 jd pelik bau ape semua busuk , nasi busuk , lauk busuk , sabun mandi busuk , ubat gigi busuk , minyak wangi busuk yallah sampai pelik knpe dgn aku ni ingat ade pape masalah sbb tak pernah jd

3y trước

upa nya ad jga yg sma dgn kta.. srba loya srba xkna .. kdg nngis jga plik dgn dri sdri .. smga d permudahkn sgla ursan aamiinn 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Normal la tu. Saya bukan je bau masak takleh, apa yg dimasak tu pun takleh makan. Masuk mall je mual bau makanan kadang tu muntah terus. Makanan tak berbau je boleh terima sampai berat turun la huhu. Nak buat camne bukan nak mengada tapi mmg tak boleh tahan sangat bau dia

3y trước

Hahaha yela tuu, kalau dia ada bau pape mmg saya suruh husb mandi dulu ke apa 😂 amiinn moga dipermudahkan urusan kita semua InshaAllah

Saya ni keturunan mmg dah kalau mengadung mmg tak bangun. Kakak2 saya mcm tuh jugak. Tapi bila orang yang tak paham tuh dia tgok dia akan ckp megada2. Malas betul nak pikir buat tak tahu je. Bukan sengaja kita buat pown kan. 🥴

3y trước

btul.. xmnta pn cmni tp yg x ase blh la gelakk ckap ngadeww.. kta bt xtau jela

I rasa tu normal sis memang jenis peel org mengandung. Bcs, kalau i pulak tak boleh makan masakan sendiri jadi takde selera la tak nak makan la macam macam. Kalau org lain yang masakkan berselera betul 😂

3y trước

Thank you sis. Semoga sis dengan baby pun always sihat dan dipermudahkan segala urusan 🥰

normal.. sy tgh alami juga..jiran masak sy yg mrh kt umh.. xblh nak bau.. dri awl prgnt smpi ni 15weeks.. klo mkn kt luar blh je xd plk nk mrh org kdai tu msk.. 😅

3y trước

ohhh... harap2 xlma lah..

Normal lah. bukan mengada2. Steady je... enjoy our pregnancy journey dgn redha n syukur dgn uji ad n kehamilan. Momen terindah tu

Sama lah kita dari awal smpai week 20 sya boleh sudah masak dan cium bau masakkan sndri.

3y trước

alhamdulilah ..😊 hrap sya xlma lah cmnii ..

normal kalau mengandung akan mcm2

3y trước

sy sampai 4 bulan,5 bulan da ok sikit boleh bau masakan

normal