Susu karihome

Ada tak bby kuning bila mnum susu karihome bby dia susah berak? Bby sy umur 10 hari, smlm strt mnum karihome smpai hri ni belum berak.

1 Trả lời

Macam saya, Susu karihome sesuai untuk anak saya. Alhamdulilah, kuning dia turun, berak pun okay. Anak saya terbalik pula, masa fully breastfeed yang dia jarang2 berak. Bila minum fm, berak normal. Masa 1 bulan pertama anak saya, dia jarang2 sangat berak. Berak sekali selang 7 hari, kemudian berak sekali selang 14 hari, kemudian berak sekali selang 7 hari. Sebab dah prolonged jaundice, saya start bagi karihome. Alhamdulilah turun. Mungkin baby mommy tak serasi dengan karihome. Try bagi susu fm lagi. Sebab keserasian setiap baby tu berbeza

3y trước

Oh, saya bagi 2 - 3 oz je sekali minum. Tapi 1 kali atau 2 kali sehari. Waktu lain, saya still breastfeeding