Bayi 7 bulan tak tidur malam

Ada siapa2 x anaknye malam je xnk tdo even siang hari da tahan dia tdo lama,apa perlu buat untuk bg baby tdo malam. Da 4 hari da mcmni smpai pukul 6 7 pagi baru nak tidur. Baru tumbuh gigi satu

6 Các câu trả lời

cuba bawak dia jalan taman atau mall biar dia explore dunia luar lama sikit. da beralih bulan ni memang timing tido anak berubah. anak sy da 7 bulan dia tdo awal pulak. masa dia 4 5 bulan dia tido paling lewat 12mlm. pastu 6 bulan pling lewat tdo 11mlm. skg 7 mlm dia da tdo pling lewat pun 10.30mlm.. setiap bulan mesti berubah tdo dia..

12mo trước

Sama dgn saya

sama mcm baby skrg ..7 bulan jgak,dlm proses nk tmbuh gigi,meragam je..serba tak kena..bila siang elok tidur mcm biasa,tiba dua tiga hari ni mlm dia ssah btul nk tdur..mngkin sb nk tmbuh gigi rasanya...hrp2 mcm tulah

kne control tdo dye sis ... waktu siang biakn dye bermain .. ank sy pun 7 bln jugak .. tp bab tdo mmg sy control .. siang sy bg je dye main .. belikn mainan yg selamat tuk bayi 7bulan ..

siang cuba bawak dia bejalan2 mummy. bwk pegi mall ke taman ke biar dia explore dunia luar lama sikit..cuba tgok mcm mana

tahan tido siang tu cmne sis? brape kali nap siang? berapa lama waktu tdo setiap sesi?

maybe dia tak selesa kot sbb gigi tuh. try tepuk dia ke, zikir ke apa kt dia

12mo trước

Mcm2 da buat. Da naik buntu da