Perjalanan Jauh Dan Buaian

Bayi saya 2 bulan. Dia da biasa tidur dalam buaian. Waktu tidur je mst nak d buai. Next week saya nak balik kampung. Pjlnan dlm 6 jam. Saya risau baby xbole nak tdo dlm kreta. Takut dia cari buaian. Ada tips x? #firstmom

3 Các câu trả lời

saya pun akan tempoh benda yg sama next week, tp dah ada pengalaman dduk wad 3 malam tnpa buai.. mmg patah pinggang dan tangan medodoi nya 🥲. the key is kena make sure anak selesa, bedung je anak tu, anak sy x suka bedung tgn , sy paksa juga, sbb tu je caranya. sis kena sabar dgr dia mengamuk ,lama2 dia akan penat dan tdo. kdg2 sy akan kluarkan dia dri buai bila dia dh lena lama dlm tu

cer try letak anak dlm carseat ? kalau anak xmau, kena la beriba n henjut²kn anak guna tgn . hrtu sy ada tgok 1 vdeo kt tiktok, yg org tu psg buaian dlm kereta, tp tula kira bahaya nk buat cmtu. huhuu

ada ajar bby tido bawah? if ada xde masalah.

8mo trước

jika anak sis mmg perlukan buaian kita tak bole halang , sbb kualiti tidur baby kne jaga , dan kita hapuskan dlm fikiran kita tak de buaian baby tak bole tidur , jadi kene ada ilmu , jadi parent ni sentiasa belajar walaupun anak dah 5 org