kesan suntikan perancang & apa jadi kalo stop?

Hi ada sesiapa tak yg stop ambil suntikan perancang selepas 3 Bulan,Than x ambil dah?? Apa akibat dia ya? Ada x kesan negetive contohnya darah x henti keluar sekejap sikit and kadang macam period?..

1 Trả lời

Sye dh stop amik lepas first tiga bulan sbb darah keluar non stop. Smpai saya tak tahu nak bezakan period ke istihadhah. So bila stop tu, darah still ada but makin berkurang. Skrg baru sebulan stop suntik.

4y trước

Kbykn org mmg cmni. Takpe boleh guna cara lain yg lebih selamat. Sbb yg ni suntik hormon, so hormon kita pun jd lain la sikit. Takde effect pun sis jgn risau ye.