please

ada sesiapa boleh bagi petua macam mana dapt ank dgn mudah . sudah 1tahun 9bulan masih belum ada rezeki . tidak pernah putus asa berdoa ?

28 Các câu trả lời

Sis..lau pemakanan sis ok, cuba jg dgn cara mngurut. Sy dh kahwin 2 tahun dan xpernah mengurut. Semasa kt universiti sy memang aktif..join PALAPES...tau2 je la camne latihannya, lompat sana sini..merangkak, pikul beg pack yg berat berjam2 masa kt hutan dan macam2 lagi...effectnya...satu badan sy jd keras jd mcm otot2 cmtu katanya akak tukang urut. Byk ketul2 tp bukan lemak....tu dia pelik, knapa jd ketul2..akak tu tnya saya..sentiasa joging ke..sy ckp skrg x la..dlu sy aktif. Lepas tu bru dia tau knapa badan sy jd cmtu. Alhmdulilah..lpas dia lmbutkan ketul2 dlm bdn sy..satu badan ok...terutamanya bhgian perut...kitaran haid mcm biasa pd bulan berikutnya...masuk bln ke-2 lpas mgurut..period lmbt, check pnya check..alhmdulilah..dh pregnant 5 mggu masa tu. Now dh 12 mggu 6 hari..alhmdulilah. Kdg2 org suh mkn itu ini..kita mkn..org dpt kita xdpt...xsalah cuba kaedah mgurut plk sis.

2y trước

Maksudnya sis mengurut dua kali lepas tu trus lekat ye?

sy on clomid 25mg start bln 3 dan 4..pastu stop puasa n raya..pas sminggu raya sy start diet smpi bln 7 turun 8kg dan start f.up smla doc naikkn clomid 50mg tp x pikir da nk dpt bb.truskn diet n beli tiket honeymoon bln 2 thun depan sbb nk enjoy..tup2 bln 8 sangkut.x tau la sbb clomid ke sbb diet bru clomid funtion.skrang 9w ttc 5y.jgn stress enjoy je..smbil tu diet mkn makanan yg shat..last bln 7 aritu sy gduh mulut ngn kucing.tngah mkn dia dtg nk mtk mkn tp bunyi dia cm nk gaduh je..sy ckp la ko nk mtk mkn tp garang kemain aku mk mtk ko doakn aku dpt bb pon aku tkot tauu hahaha.pas bg mkn sy ckp doakn aku dpt bb ye..pastu bln 8 dia baik ngn sy.upenye dia bunting sy pon ngndung..ni kelakoo haha..

5y trước

Same dgn sy.. sy on chlomid jgk.. 2 cycle.. tp xdiet pon.. sbb mmg dh kurus... Lpstu thu kucing yg sy bela dah bunting.. sy ckp2 nga dia smbil gosok pert.. ckp doakan tuan kau ni bunting cm kau jgk.. lps 2 cycle on chlomid.. akhirnye lekat... Alhamdulillah... 3y ttc

•consume acid folic bsama suami non stop •pegi mgurut rahim/pranakkan •slalu belanje budak² kcik jajan/sdekah duit xksh brape smbil gosok kepale dorang. •bg kucing mkn & minta dy doakan kite dpt zuriat •kalo ad prob ksburan, jmpe specialist bt rawatan •slalu doa dan usaha buat •sila make luv tiap² hari ke 10 period slama 5 hri brturut² tnpa henti even 1 mlm.. Hari ke 16@17 nk berhenti makeluv pn xpe(sb 10hari lps period kite btl2 sbur) •minta ibu bapa doakan kite cpt dpt zuriat •slebihnya serahkan pd Allah. "Kun faya kun.. Jika Dia kata jadi,maka jadilah" USAHA.. DOA... TAWAQAL...

sabar yaa.. mcm saya dlu terlalu pikir dan usaha nk dptkn anak.. sampai satu tahap saya redha dan fokus utk diri sendri. means sy happy, enjoy diri, buat aktviti yg sy suka ( dlu xlasak sbb takut kalau2 preg) , sy bebaskn diri dari pikir pasal anak.dan bila sy dh redha,baru sy mengandung. hehe..tp xlama lah sy tunggu. 3tahun je. org lain lagi lama.. sabar okay jgn pikir sgt.. ☺️

Sbr sis.. Insyllah ad rzeki..sy mula2 kahwin cm sis la.. Trgin nk bby.. Tiap2 kli lwt priod igt ngndung..tp smua ngetive.. Sy google2 cra nk dpt zuriat.. Sy amal jus zuriat nga suami.. Alhmdulillah 1btol bru amal.. Trus lekat, tp dlm msa sy bdoa smoga bsdy suami blh bg hdiah y pling mgmbirakn dia..syukur doa sy makbul.. Bsdy suami y ke-27thun sy ngndung .. Skrg dh 8bln.. Tgu msa nk bsalin je..

5y trước

Jus zuriat.. Rm25 je sbotol.. Cba google...cba amal husbnd n wife insyllah.. Jgn lpe doa gk

Doa banyak-banyak sis... InshaAllah... Selain tu usaha... Saya pon susah nak lekat... Saya cuba berurut Ngan bidan kampung.. Alhamdulilah lekat tapi 33 minggu Allah lebih sayang kan dia... Lepas tu lambat jugak lekat usha dan doa tak henti... And buat keputusan berurut Ngan bidan kampung balik Alhamdulilah sebelum 4 hari sepatutnya haid dah lekat... Semoga murah rezeki sis

Consume acid folic sebagai persediaan,berdoa mintak rezeki zuriat pd yg Maha Memberi. Jgn lupe memberi kpd yg mmerlukan,niat yg baik2,pengalaman sy sndri, sy bg mkn kucing jalanan. Sy bckp2 dgn kucing tu doakan sy dapat baby,skarang tgh preggy 6 month. Alhamdulillah

Tak tahu laa petua org dulu² ni use atau tak.. tapi saya haritu try pergi honeymoon lgkawi.. mandi di tasik dayang bunting.. tasik taw.. bkn laut.. alhamdulillah balik dari honeymoon tu.. sgkut baby 2 mggu sudah.. alhamdulillah skrg dh 26 week.. 😁

sabar ya sis...sy pun lama mananti zuriat..setelah 4 tahun..alhmdulillah doa sy diangkat...apabila sampai satu tahap kita dh redha...yakin ats khendakNya..insyallah Allah beri ganjaran...doakan kandugan sy dipelihara olehNya

Sy 2tahun lebih tunggu zuriat sis.1tahun x priod sbb masalah hormon.bila allah kata nak beri kan rezeki zuriat wlpn x priod tahu2 je mengandung 5bln..skrg dh 7bln..alhamdulillah.yg penting kne yakin dgn kehendak dan rancangan Allah