Sharing pengalaman mommy2

Ada pengalaman ka mommy2, dari trimester 1 hingga ke 3 sentiasa berhubungan intim dengan suami? Tiada apa2 masalah dengan kandungan.

15 Các câu trả lời

sbaiknya 1st trimester jgn dulu. sbb masih baru lg kandungan tu. elakkan dahulu ye. stiap kandungan x sma. so kita yg kena jga² pda 1st trimester tu. klau dah msuk trimester 2 dah blh dah shingga la trimester 3 ..mmg dah x de halangan sbb bby dah kuat dah kat dlm. trimester3 mmg d galakkan untuk slalu bersama suami agar bukaan pintu rahim tu cepat. tp jgn la ganas sngat ye..😆

3y trước

Oh.. Kalau tak bersama langsung dari awal sampai 9 bulan, takpe ke sis.. Ke pintu rahim lambat buka

saya dr awal pregnant smpai nak bersalin kerap juga bersama suami. alhamdulillah takda apa2. selagi tak keluar darah atau baby masih gerak mcm biasa okay insya Allah. saya slalu perasan kalau lepas bersama nnti baby dlm prut pun tak reti duduk diam 😂😂

trimester 1, 2 dan skrg tgh trimester 3, saya sering juga bersama suami. alhamdulillah so far takde apa2. kalau tak ada darah atau ape2 yg pelik, rasanya tak perlu risau 😊 rmai bg petua bila trimester 3, bole kerap bersama utk mudahkan bukaan nanti

sy dr awal preg smpai skrg dh 27weeks alhamdulillah ok je bersama gn suami.. xde pndarahan ap pun, cumanya makin hmpir ke tri 3 ni, perasaan nk bersama tu xde lgsung.. xtaw cane nt nk kerap bersama bila dkt due huhu, klau dh xde perasaan lgsung mmg

alhamdulillah , saya dri trimester 1 smp skrg blh dikatakan hari2 bersama . skrg dh trimester 3 smp senget laa baby sbb kena tindih . lps dh brsama tu kena usap2 ckp sorry kt baby br dia ok blik.... hahahaha😂

Saya mula bersama suami 8w sekali then 12w baru aktif bersama balek n sampai sekarang 25w maseh bersama cuma jarang.Tapi orang cakap masuk trimester ketiga da bolee kerap bersama untuk mudahkan bersalin.

Boleh je bersama suami tak ada masalah.. week 6 pun da boleh bersama.. saya banyak baca article waktu bersama ada posisi tertentu mengikut trimester dan jaga kebersihan ya tu sgt penting..

Tiada masalah unless contraindicated by your doctor. Ada certain pregnancy conditions yang tak boleh bersama dengan suami. Contohnya placenta previa, anyhows, consult your doctor

Saya trimester 1 tak buat, trimester 2 buat bole dikira ni da kira trimester 3 tgh tunggu due suami pun tgok mcm nk pecah meletup dia pun takut 😅😅😅

Saya pada trimester 1 bila bersama suami bleeding sikit atas nasihat doktor hold dulu. And lepas 9 week bila bersama alhamdulillah tak ada apa²