Buah Tembikai

Ada org ckp jgn makan buah tembikai masa pregnant,sbap xelok..ade yg pulak ckp boleh mkn tembikai..ishh mane 1 nie yea.?? confused laa ?

35 Các câu trả lời

Boleh je makan semua buah,cuma kena berpada jer. Cz buah manis,boleh naikkan gula juga. Sehari memang kena makan buah,tapi berpada ☺

Tembikai sedapp... Sya slalu makan sbb xlalu Sgt makan nasi... Sapu je semua buah yg ada.. Sedapp.. Harap2 xde pape laa

1st preg dlu pun sya ska mkn tembikai n jambu batu.. Skg 2nd preg pun msi jg sama ska mkn tembikai.. Xda pa2 mslh pun..

Blh je tp jgn melantak😂 cukup sekadar hilangkan rasa nak makan.. sy mkn masa preggy tp sikit2, ok je baby lahir..

Sy suka makan tembikai. Tp sbb ada gdm.. Kena kureng2 kan je la.. 😙😙😙 huhuhu.. Tembikai kan manis..

kena control jugak..saya suka makan tembikai last2 scan air ketuban lebih..kena refer O&G..tpi skrg normal dh

Boleh tapi pengambilan yg sedikit. Nak tahu lebih lanjut boleh pergi dekat feature “Makanan & Nutrisi”

Tghari tembikai... Ptg pun hosp bagi tembikai pada ibu mengandung..

tmbikai sesuai utk mumy yg hb low n ade alahan.. mkn tmbikai sejuk2 tu, mg kurang skit alahan...

saye suka mkn buah limau smasa mngandung msam k sy mkn jr..cume tmbikai xprnh mkn r