Ttc 2thun 5bulan(pasangan pjj)+2 kali misscariage

Ada ke yang mcm saya da kwin 2thun lbih tp blom ada anak lgi? Mcm mana korang hadap mulut2 yang mengata.. Contohnya dorang tanya kita ni mandul ke? Memang taknak anak ke? Memang makan ubat ke supaya tak mengandung?... Sy kadang2 ok nak hadap.. Kadang2 rasa tertekan dgn soalan macam tu dgn pjj nye ngan suami..Alhamdulillah Suami ok je memahami.. Orang lain plak yang bitter😭... Salah ke klau belum ada rezeki anak? Mommy2 doakan sy ye moga ada rezeki lagi utk ada zuriat lagi lepasni🥰#ingintahu #bantujawab #bantusharing

7 Các câu trả lời

Hai puan, kuatkan hati ye, jangan hirau mulut2 orang, mulut orang tak boleh tutup, tapi jangan bagi mulut dia yang buat hidup kita seharian fikir negetif , doalah senjata utama orng Islam, dengan doa pun boleh balas mulut jahat orang, kalau hati kental balas dengan mulut hahaha tapi sabar yang dapat pahala ialah sabar pada hentakan pertama. Saya pernah je alami tapi dalam situasi lain, kita ada Allah, doa kat Allah lambat atau cepat turn dia pulak yang kena, atau doa pada Dia, ya Allah aku sabar kali ni, moga dengan kesabaran ni ada berita gembira yang aku dapat, semoga aku diberikan zuriat yang soleh dan solehah Ada TTC, 4 tahun lepastu dapat kembar, berkat kesabaran dia, ada yang sampai ke tua pun masih tak diberi rezeki anak, tapi mereka bahagia cara mereka, tak apa awak rezeki awak mungkin kat tempat lain Cuma kena ingat, anak bukan pengukur kebahagiaan, ada anak pun boleh bercerai, ramai anak pun derhaka ke mak bapak, anak tu amanah yang akan disoal kelak. Awak tak mandul, kalau dah pernah miscarriage, selagi ada rahim boleh je beranak, cuma rezeki belum sampai, anak bukan buat dari uli tepung, ni semua rezeki Tuhan, cepat atau lambat Allah akan beri tak di dunia di syurga. Kuat ye :)

3t trước

terima kasih awk ats kata2 nasihat&semangat💞.. sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan awak didunia&diakhirat.. allahumma aamiin yaa mujib🤲🏻💞

Saya PJJ 4tahun dan anak 1st gugur. Memang ada merancang untuk habis study baru cuba untuk ada baby. Walau merancang, tetap terasa juga dengan mulut orang yang bertanya. Tapi saya pujuk diri, dan sentiasa doa. Put Allah 1st in EVERYTHING we asked Him Ya Allah, berikanlah aku rezeki untuk aku kandung dan besarkan anak dari rahimku DISAAT ENGKAU RASAKAN ITU WAKTU YANG TERBAIK UNTUKKU & suami. Sungguh Engkau lebih mengetahui isi hatiku, namun, peluklah aku dengan kasih sayangMu, berikan aku rezeki zuriat DISAAT ENGKAU TAHU yang kami mampu untuk galas amanah itu. Sentiasa monolog dengan Allah dan luahkan pada suami. Percayalah yang Allah akan bagi bila Dia tahu awak & suami mampu 🤗 Allah tak tidur. Dia cuma nak awak lebih banyak mengadu pada Dia **Sedang mengandung kandungan ke 3 dan masih PJJ**

3t trước

subhanallah. .. kuatnya awk.. sy doakan awk&kandungan sihat2 selalu&selamat dan dipermudahkan urusan bersalin nanti.. terima kasih awk ats kata2 semangat ni.. awk doakan sy jgak ye🥰... moga Allah hadirkan cahayamata buat sy&suami diwaktu kami sudah bersedia utk menjaga Amanah Allah tu sebaik mungkin.. allahumma aamiin yaa mujib🤲 💞

masa gugur yg kedua ada hadap mulut manusia yg takda insurans ada yg cakap i mandul tipu taknangis tipu kalau tak koyak tapi i sabar redha yg sebetulnya sampai doa yaa allah aku nak zuriat sangat sangat engkau kurniakanlah zuriat yang sihat sempurna kepadaku end up 9m before puasa tahunni doubleline! balik kg dgn bahagia. TAPIIII manusia tu doa supaya i keguguran bukan siapa pun maksedara sendiri! lepastu i takbalik kg time siang i balik time malam sedih sangat dia cakap kami adik beradik taklayak dapat anak. kadang terfikir apa dosa kami sampaikan dia cakap mcmtu padahal kami takpenah kacau pun hidup diorang ☹️ my parents pun takpenah kacau apa apa pasal diorang☹️

3t trước

Allahumma aamiin yaa mujib.. terima kasih awk atas doanya💞.. in shaa Allah sy cuba utk kuat❤

mcm sy pun pjj sblm ni dan gugur 2x. tapi sy ambil keputusan besar surrender my job dan pindah ikut suami smbil cari kerja dkt situ. mmg lari bidang but so far alhamdulillah Allah mudahkan. lps pindah, alhamdulillah Allah bg rezeki pregnant , skrg dh ada sepasang (toddler 2y & bby 3mth) masa ttc sy ok je dgn mulut org sbb sy jenis direct..ada rezeki, ada lah. cuma nya sy xlarat nk pjj, mental health kami terjejas sbb insiden tu.

3t trước

*Alhamdulillah Allah permudahkan urusan awk

sy pon ttc 2thun sis..mmng bnyk mulut berkata tpy selama ni sy and husb xpernh ambil port ap org ckp selalunya sy xkn simpan dlm hati ap org ckp ...dengr tapi keluar telinga balik cmtula...biar je sis mulut org ni mmng kita xboleh nak tutup...

3t trước

awk kuat2 selalu ya.. sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan awk didunia &diakhirat.. semoga awk dikurniakan zuriat yang soleh &solehah nanti.. allahumma aamiin yaa mujib🤲💕.. awk doakan sy kuat macam awk ya😊

sabar sis,sy first time pregnant setelah 6 tahun kawin..awal lagi tu,mcm² dh org mgata,percaya rezeki Allah selagi kita ada rahim,pasti sis ada rezeki zuriat jugak kelak..dating puas² dulu ok

3t trước

in shaa Allah.. allahumma aamiin yaa mujib🤲.. terima kasih awk atas tips nya.. in shaa Allah nanti sy nga suami cuba ya... sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan awk dan suami didunia&diakhirat.. allahumma aamiin yaa mujib🤲 🥰

sis, kalau org mengata u depan2 , u balas balik. pertahankan diri u ok!

3t trước

tq awk💞.. sy ni kadang2 bila org ckp mcm tu sy jd snyap.. fikir knapela ada org mulut mcm ni.. tp kadang sy jwb jgak.. sy ckp belum rezeki lagi.. doakan ya..