minyak kelapa dara berkesan tak dari Koyakkan masa bersalin

Ad yg ckp nak elak dari di gunting..atau terkoyak smasa bersalin..buat teknik urutan prenium @urutan Faraj...klau kate kita kekok nk buat n xslesa...just Mnum mnyk klpa dara adakh brkesan dri msalh koyakan ?mommy2 kat sini ad yg cuba vco tnpa urutan faraj..just mkn.bersalin tnpa koyakkan tak?

2 Các câu trả lời

Sy tny kt nurse psl VCO ni...nurse kata xbtul..wallahualam..sbb koyakan tu brgantung kpd saiz kpala baby dan saiz pmbukaan kita msa brsalin..pstu brgntung kpda ketebalan bibir faraj kita tu...sma mcm konsep pecah dara..ad org mlm prtma dh pcah dara..ad org dh bberapa kali bru pecah dara sbb dinding tebal..gtu la mksudny..lain2 tu byk doa smoga Allah prmudhkn sgalany

5y trước

Tq sis😙

Vco depends pada orang puan, kadang ada yang serasi ada yang tak... Nak elakkan koyak sebenarnya ikut macam mana cara kita meneran... Kena banyak belajar dan baca teknik2 untuk bersalin...

5y trước

Tq sis ats infonya ye