Anak Muntahkan smula apa yg dmakan

Ad tak ibu2 alami ank ad habit muntahkan balik lpas dh mkn even jarak lpas mkn dh sejam. Ank sya lpasnmasuk umur 1 taun dia ad habit sja batuk2, or trsedak air skit dia akn paksa smpai muntahkan balik ap yg dh dia mkn. Mcm mna nk buat ya?

2 Các câu trả lời

Awak pasti ke itu habit anak awak? Ke die ada masalah lain seperti masalah penghadaman ke, masalah usus ke... Muntah nie bukan main2 tau. Anak sy muntah susu sbb tekak die gatal pun dah nangis2 teruk sampai berair mata sbb sakit tau muntah nie mcm paksa semua isi keluar... Sy pun kalau muntah mmg x larat Sgt sbb sakit seluruh badan nie kita paksa die keluar... Cuba bawa anak pergi check doktor. Mcm x normal saja even dah sejam makan die muntahkan balik makanan tu.

sape la yg tiba2 ada habit muntahkan balik apa dia makan. umur setahun pulak tu. dah dewasa tu yelah mungkin aneroxic, ni pun kena dptkan pengesahan & penilaian pakar baru boleh yakin. anak sis mungkin ada masalah usus/penghadaman sampai perut dia reject makanan. kena bawak cek doktor lah kalau lebih dari kebiasaan. sekali dua jadi mungkin masih ok, kalau tiap kali. kena la bertindak ya.