X sggup nk hadap alahan teruk. Mcmn Cara nk gugurkan kndungan? Tnpa perlu pergi ke kk. Stress sgt²

8weeks,nak gugurkan kndungan

102 Các câu trả lời

allahu kenapa smpai macam tu. saya sebelom ni ttc . sebelom ni saya pnh cakap. kalau ada rzki tuhan nak bg saya alah teruk pon saya terima. now. tuhan rezeki kan sya anak. sya mngndung. dan ya saya alah teruk. tapi saya syukur dgn nikmat ni. tak semua orang dapat.. nak msuk 6 bln pon masih alah lagi ..

3mo trước

mmg perit rasa alah ni 😂 kalau pikir xnak jugak. tapi pikir tenang3. tak semua orang dapat rasa nikmat alah ni . terima dgn hati terbuka. enjoy je hehe . apapon saya doakan smua urusan awak dipermudahkan. aamin.

jgn mengeluh zuriat tu titipan dr Allah soal alahan tu benda normal, malahan adalagi yg smpai 9bln masih mengalami alahan, sy aritu smpai 16w baru alahan berkurang awk kena semangat lawan alahan tu sebenarnya awak kena bersyukur tauu sbb merasai nikmat mengandung, bkn nya mengeluh mcm ni ramai lagi ttc kat luar sana yg bertahun² tggu zuriat tp x dpt²

Itu lah lain kali sebelom nak main tu fikir dlu masak2 kalau mngndung nk hadap alahan2 tu smua … nak beranak …. Ni baru alahan … belom kna jaga anak yg high demand xtau apa pulak nak buat …. Kalau alahan macam ni pon sanggup bunuh anak …. X mustahil kalau dpt anak yg high demand akan bunuh jugak ….. nak gugur? gugur lah tapi lepasni xtahu la boleh mengdung lagi ke tak …. Itu je nk ckp😊

Astaghfirullah sis, sabar jangan buat keputusan melulu macam tu, saya dulu pun alahan teruk sangat sampai 8 bulan tak boleh makan apa2, berat turun dekat 10kg masa mengandung tapi lepas je kita beranak, tengok muka anak kita, semua sakit tu hilang.. percayalah Takkan setiap kali mengandung awak nak gugurkan🥺 kesian anak awak tu, fikir panjang2 jangan sampai menyesal seumur hidup

Sis kawan saya alahan sampai 4 bulan Hanya terlantar di atas katil selama 4 bulan sis 🥹 Masuk wad sebab muntah tak berhenti.. Annual leave dia dah habis, tak dapat sambung MC dah jadi dia terpaksa ambik cuti tanpa gaji sebulan.. sebab dia tak boleh langsung bangun dari katil.. Dia dah selamat bersalin minggu lepas.. Bawak bersabar k huhu Sikit lagi tu.. sis dah separuh jalan..

Sama mcm sy. Pregnant anak ke-4 alahan teruk yg amat. Sampai sy stress dan sakit keluar masuk hspital. Sy rsa memudaratkan sy. Sy nk gugur tp puas cari hospital yg decent buat D&C tak jumpa. Sbb byk doc islam yg xnak buat. So sy teruskan lah pregnancy ni now 9w baru, jauh lagi perjalanan. Ubat mcm2 mcm2 makan, panadol hari2. Risau pulak takut baby xsihat nnt makan ubat byk 😭

ada ubat untuk org alahan tp kne pi klinik swasta lah klo gov mybe dia drip air. saya kne hadap alahan smpai 7bln sis bgon c bley makan x lalu muntah2 tp kne kuat bgon pergi kerja bwak moto sndry saya ngn husbnd pjj. checkup rasanya tiap2 mggu sbb ada anemia ada gdm so enjoy je journey preggy nie mybe allah nk bg permudahkn urusan bersalin n bby lahir nanti ke. doa je banyak2

saya pun tgh alami apa yg sis alami sekarang..x lalu nak makan,minum air masak pun terasa pahit,loya,kadang2 sakit abis semua badan..tapi saya kuat demi baby saya..sbb sebelum nie saya pernah gugur..saya harap sis kuat & sentiasa igt Allah..Anak tu satu anugerah untuk kita,x semua org boleh merasai apa yg kita rasa..kita dah kira beruntung dapat merasainya☺️

yallah disebabkan alahan je terus nak gugurkan kandungan ? apasalah anak tu ? kalau rasa taknak anak jangan buat anak tahu nak sedap je baru kena alahan sikit sampai nak gugurkan anak . orang lain semua khawin nak anak takde sorang isteri khawin taknak anak , so tolong jangan jadi bodoh ye agak kasar tapi cara nak gugurkan anak tanpa dosa tu lagi kasar caranya

mostly, semua org hadapi BENDA YG SAMA sis. imagine, semua yg alahan, semua nak gugurkan. nau'zubillah! awk boleh start cari apa nak makan, apa yg badan awk boleh terima, apa yg awak suka. cuba buat semua tu dulu. fikir balik, semua ni rezki. mana tahu alahan teruk, nak bersalin nanti Allah bagi mudah aje. positifkan diri. ada jalan selesai yg baik2 tu nanti