cuma bertanya

6 bulan pregnant blh lagi ke klau nak gugurkan.. maaf bertanya

44 Các câu trả lời

Bawah 3bulan boleh la. Sebab belum ditiupkan nyawa. Tapi dah 6bulan dah aktif dah pun. Kalau nak gugurkan memang ada tempat specialized untuk gugurkan tapi mahal. Lebih besar kandungan lebih mahal kos dia. Mahu beribu juga lebih kurang kos bersalin swasta. Lebih baik simpan dan jaga. Kalau taknak beri pada orang lebih baik. Daripada membazir keluar duit dan berdosa bunuh anak sendiri.. Semoga dapat membuat pilihan yang tepat. Ingat, anak ads rezeki mereka masing masing.

maaf ye.. saya tak ckp pun sya nak buang baby saya.. sya cuma bertanya.. tolong jgn judge saya kalau tak tau crta sbnar.. sya tak sangka pulak post saya dpt perhatian rmai ibu2 semua.. sya ada 2 post lagi sebelum yg ni tpi yg 2 tu tdk dpt perhatian ibu2 pun.. klau ibu2 baca mngkin akan fhm mslah sya.. saya ada sebab post mcm ni.. sya tak kata nak buang baby saya.. tolong faham ye.. terima kasih yg mnjawab soalan saya.. maaf klau ada yg tak puas hati dgn posting saya 😄

5y trước

Kalau sis post under usernamw anonymous mmg kmi xdpt detect and cari balik post2 sblm ni sis. Mgkin sis boleh explain blk dkt sini? Sory sis..

salam sis syg.. jgn gugurkan pliss, saya nak baby tu law sis xmampu jaga... boleh juga sye berikan ke makcik n pakcik sye dah 30tahun kawen xdpt baby. dengan kehadiran baby tu nati dorg ade jugak ade masa nk buat skrg pakcik umur 55thun, mkcik da 50thun. teringin nak amik angkat tapi xde rzki jugak haaaa nati sis boleh kol atau wasap sye taw di nombor 0148286338. sye nk baby tu...

Xkira agama apa, fikir dulu risiko yg bakal dhadapi nanti.. If ada hati nurani, mmg xsggup nk buang.. Sbb nyawa tu amanah, nanti akan dsoal kenapa perlu gugurkan bayi xbsalah & ank tu rezeki xkira siapa pn dia.. Ddunia pun dh dsoal apatah lg slepas mati.. If risiko ats faktor nasihat doktor, itu kes lain.. Tp if xda sebab nk buang, jgnlah.. Fikir positif, inshaAllah Allah akan tunjuk jalanNya

dlm hadis Allah . ank² yg dibunuh oleh ibu bapanya semasa ia hidup . maka disyurga mereka tidak akn membantu dan membiarkan ibu baoanya disiksa dgn siksaan berat .anknya akn bhgia tanpa menghiraukan kedua ibu bapa nya di syurga . maka jd seorg ibu yg bertaubat dan jdkn ank itu , ank syurga yg mampu membantu ibunya ke syurga bkn ke neraka😊

Huish..jgn la gugurkn...xbaik wat gitu... Kalau ms gugurkn tu d jamin kita selamat n idup xpe juge..tp kalau ms gugurkn tu Allah tarik nyawa kita sm ngn baby..kan mati sia2.. so better jgn wat kje giler nk gugurkn bby k...byk risikonye..nk2 bby yg dh bsr n brnywa..

Jagn buang skiranya tkde sbb yg mmudaratkn pd sis dan baby.. Baby tk salah.. Die pon nk hidup.. Bygkan kaki die yg mulus tendang2 mnja dlm rahim sis.. Yg slama 6 bln ni brkongsi darah, brkongsi mkn n minum sis.. Kalau sy tk snggup sis.. 😭

Jangan laa.. kesian baby.. 6 bulan tu dah cukup sempurna baby tu.. 😭 kesian dia.. cuba pegi scan.. nampak semua anggota badan dia nampak jantung.. dengar denyutan nadi dia.. aduhai sudah bernyawa c kecil dalam perut kamu..

Sorry puan,boleh tau knp nak gugurkan??kesian dkt bby tu,da smpurna tu puan...klu gugurkan kan kesian,dia x bdosa..melainkan dah mmg dia sakit sedia dlm perut tp klu boleh lahirkan,knp nak gugur...Rezeki Tuhan bagi tu...

Kenapa nk gugurkan.. Dosa tak boleh patah balik tu. Kalau luar nikah at least blh taubat n jaga baby ya mommy. Btw 6 bulan dh besar, ada kaki tangan. Kalau lahir dh ada ada nyawa. Sebaiknya janganlah ya. 😊