Lepas seminggu bleeding, upt masih +ve... masih ada peluang ke?

5/6 sy mula bleeding 6/6 sy jmpa ke hosp.. doc ckp kantung cantik, dinding rahim tebal, dan tiada bukaan jln... kiraan haid da 7w+ tp bila scan doc kata bru 5w+ (sb sy xregular period).. doc ckp 50-50.. doc bg tarikh 20/6 utk scan di kk bhampiran nk tgk prgress.... Sy bleeding kua drh ketul²..last keluar yg ketul² 11/6.. Harini 12/6 drh da stop... Sy sje buat upt balik....masih positif.... Masih ada peluang baby blh servive ker.. Ada tak ibu² yg bleeding tp baby masih kuat

Lepas seminggu bleeding, upt masih +ve... masih ada peluang ke?
16 Các câu trả lời

bleeding n sporting berbeza . bleeding darah yg mengalir mcm period . sporting darah yang mungkin sikit2 ,kdg ada kdg xde . untuk awal kehamilan sgt kerap mommy2 ada sporting , lebih2 lagi new mom.. bila ada sporting jgn buat kerja berat n jgn penat sangat okehh .. sy dulu sporting dari first tahu preg sampai lah nak dekat bersalin . 5bulan on ubat kuatkan rahim . tapi baby sihat n aktif je , cuma sy kerja bnyak jalan , bnyak angkat bnda berat n penat .. mujur sy kerja klinik so senang sy nak consult dgn dr kalau ada apa2 jadi ... tiap bulan scan baby kt swsta sbb kat kk jrg jumpa dr. be carefull mommy.jaga kesihatan baik2 ya 🥰kalau ada apa2 pendarahan kluar terus je ke hospital ok,jgn tunggu2..

1y trước

Alhamdulillah kalau baby dan mmy sihat . jaga diri ok , jgn penat jgn stress .

Hi sis..don’t worry u r not alone ..saya pun sama sis bleeding teruk and berketul darah and pastu Ade jugak bleeding tiga hari non stop Tapi tak de papa sis..skunk saya dah third trimester ..Tapi doctor private cakap maybe sebab miscarriage threatening..Tapi Ade consume untuk kuatkan rahim yang dr bagi and dah okay now ..sampai skunk development baby okay sis ..

Sy tak pasti puan masuk wad @ x. Biasa kalau bleeding, akan masuk wad utk doktor pantau Then sebelum doktor bagi balik, doktor akan pastikan kita dah tak bleeding. If berlaku bleeding lagi, doktor akan mtk kita terus ke hospital semula Jadi daripada berharap dgn benda yg belum pastu, terus pegi hospital. If gugur pun upt still naik +

1y trước

msa 6jun p hosp memang bleeding..doc suh sy balik jer... smlm bru sy p hosp lg utk comfirm... sb hati ase x sedap jer...doc kata klo mcm prt ikan keluar tu gugur la...sy duk tunggu x de pn mcm prt ikan kua...skali btl gugur tp dy mcm hancur gitu... sy plak simpan mcm tisu daging dlm frezer..doc ckp sah da gugur..

sementara nak tgu next scan di kk atau awak nak scan segera di swasta, awak boleh cuba banyakkan berehat/bed rest. jgn byk bergerak. jaga makan. xde selera pun makan je asalkn perut berisi. jgn banyak fikir yg xperlu sampai stress sbb xbaik utk kandungan & diri. banyakkan berdoa. Insha Allah, semoga awak & kandungan baik2.

1y trước

sy da settle kan dgn pihak hosp.. allah da jagakan anak syurga saya..tq sis

Better pergi check swasta sis. Sbb saya dulu pun bleeding masa 5w. Saya tak sedap hati & sedih sangat. So, Saya tak tunggu kk terus gi swasta alhamdulillah kantung cantik & dah nampak hearbeat. Doc bagi duphaston utk kuatkan rahim. Alhamdulillah sekarang dah 20weeks.

1y trước

semoga allah permudahkan urusan sis dan baby ya.... allah da jagakan ank sy di syurga

jgn tgk upt sis , saya gugur last time , lepas janin keluar mmg masih positive , lepas 2 minggu check bru negative. better scan , diaorg akan scan dr bawah terus. mcm saya preg masa tu 10w tp scan masih 8w tk membesar. semoga kandungan sis selamat 🤲🤲

1y trước

allah da tlg jaga kan ank syurga saya...

kalau kluar ketul2 sis pergi scan.sbb pengalaman kwn sy dia dah gugur kluar ketul2.sy 6/6 tu clear je xda darah.10/6 kluar darah mcm period skali 11/6 prgi scan ada cyst besar.rahim tebal xnmpk lg kantung.doc check still double line.

1y trước

baik sis.....semoga dipermudajkan perjalanan sis sehingga melahirkan

11.05.23 saya gugur, genap 29hari lepas gugur, saya saja test masih double line.. hari ke 30 saya period.. bacaan hcg tu lama akan stay dalam badan.. mcm saya sebulan

1y trước

12 jun sy buat upt tp da samar jer...tu ati mcm kuat je ckp mcm da gugur.. g hosp doc ckp da gugur tp rahim clear so x pyh d&c

yg darah ketul-ii tu puan snap gambar x? sbb saya punya kawan dia darah ketul-ii rupanya yg ketulan tu janin dia yg gugur...

1y trước

Allah.. semoga puan kuat semangat insya allah

pergi 2nd&3rd option klinik luar. jgn tunggu next appointment. lambat lagi. atleast awak boleh dgr advise dr doctor yg lain

1y trước

sy da keguguran 9 jun... 😔