Doakan saya

3kandungan saya sebelum ni gugur ? smoga yg ini ada sinar buat saya... Br 7week 2day.. Scan dah nmpk baby n heartbeat ?semoga membesar sihat sehingga ckup bulan sempurna dan d permdhkan semua nya InshaAllah ??

Doakan saya
140 Các câu trả lời

kalau dah pernah gugur lebih 1 kali.. disarankan untuk kurangkan bersama suami.. sebelum ni sye dah dua kali gugur.. puncanya tak tahu.. lepastu ada laa sorang hamba Allah ni beritahu sye kalau boleh masa trimester pertama ni jgn bersama suami dulu.. kalau boleh tahan.. so sye dngan suami pon cuba untuk tidak bersama.. Allahdulillah kandungan kali ke tiga ni dah 22 minggu siap boleh rasa dia gerak.. cuba laaa.. saja nak share 😊

Alhamdulilla,tahniah sis..kes sis sama dengan sy..3 kali gugur..dapat taw yg ni masa awal2..mula2 scan x nampak lg..hati x payah ckp la masa tu sedih kenapa x nampak takot pekara yg lepas jadi lg..skrg alhamdulillah sy dh 38w..tengah tunggu baby nak keluar je..pape pon sis jangan buat keja,kalau boleh baring je..mcm sy memang x buat ape2 kat rumah..keja rumah semua suami buat sampai la kandungan 5bulan cam tu..

5y trước

Alhamdulillah... Smoga saya sama mcm sis jugak nnti.. Smiga d permdhkan urusan sis ye 💗

Sama mcm kakak sy sis 😢 baru2 ni msuk yg ke 3x dah gugur sejak dr awal lg 😭 ada tips x atau apa2 amalan yg blh d amal kn kee,, share2 laa info 🤓 hm semoga d beri peluang lg kekuatan rahim kakak sy d msa akan dtg 1 hr nt dgn izin Allah , in shaa Allah aaaamiinnn... apapn congrats sis, jaga baik2🥳

5y trước

Saya xda tips pulak.. Tp saya ada terbaca satu artikel mengatakan kekerapan gugur ini dari pengaliran darah yg tidak baik... Bukan period.. Mcm saya period memang tiap bualan teratur.... Saya br join team hiking pd jun aritu... Tiap2 minggu saya hiking... Last saya naik gunung yong belar G7 ... Balik dr tu ptt saya period tp lewat.. Bila cek upt positif.... Mgkin dr hiking peredaran darah dlm bdn saya lancar tp saya x boleh juga berharap 100% skrg usia kandungan saya br nak masuk 8week... Hope baby membesar baik... Buat kakak sis saya doa kan d beri rezeki lagi inshaAllah... 😍

Bykkan rehat sis... Jgn buat apa2 kerja. Even memasak... Sy hr tu dktor pesan suh baring je smpai masuk trimester 2. Alhamdulillah... Skrg dh nk masuk 4 bln. Ni baru nk start buat keje rumah & memasak.. Sblm ni tapau mknan luar je. Kesian husband... Tp nk buat cmne, kena pk baby jgak.

5y trước

Yer.. Take care to sis 💗

In shaa Allah moga Allah permudahkan.. Bykkan berdoa.. Ada rezeki utk awk kli ni.. Sy pengalaman 2x gugur dgn cara yg sama iaitu janin xjd... Kbtln mengandung yg 1st sy ada cyst dan yg pn sama dan mengandung utk kali ke 3 Alhamdulillah ok.. Skrg pregnant 35w..

Semoga di permudahkan . Kalau boleh first trimester jgn lasak sgt . And jangan bersama suami dulu . Ni pesan doctor pada saya dulu . Skrg saya dah 3rd trimester tunggu hari je .. first trimester husband tak sentuh langsung and jgn skip asid folik .

Bykkan rehat sis.. Sy pun mcm tu dulu.. Sy 5 kandungan gugur.. Kali ni sy btul2 pantang.. Mmg x buat keja berat, kerja di rumah pun semua suami buat, sbb kmi sama2 berharap kandungan kali ni berjadi.. Skrg sy dh masuk 24w5d..

5y trước

Same too you juga.. Sama2 kita berdoa supaya baby sy and baby kmu lahir sihat ke dunia ni and kita menjadi seorg ibu..

alhamdulillah tahniah sis..sy doakan kandungan sis selamat smpai bersalin nnti..sis jgn angkat n buat keja berat2 tau..nak tanya duduk banting ke?nmpk kat kertas scan tu kat klinik siti banting hehe

5y trước

Terima kasih sis.. Saya duduk banting💗

Aamiin.. high risk -recurrent miscarriage.. mcm Saya.. next step.. ke gynae.. minta cadangan ubat utk kuatkan Rahim.. insylh selamat sampai melahirkan.. .. syukur baby Saya sudah masuk 35 days..

5y trước

Kisah Kita Sama sis... Tapi kali Ni betul2 jaga.. Doktor suggest akak guna ultragestron..beberapa bulan.. xkisah la besar belanja.. janji baby dlm kandungan sihat... Amal madu & jus delima k.. insylh.

Moga kandungan puan sihat n dipermudahkan segala urusan mengandung dan bersalin nanti..sy pon mcm puan..skg alhamdulilah dah 35weeks..moga kita dikurniakan zuriat soleh dan solehah..inshaAllah

5y trước

Alhamdulillah tuk pn... Terima kasih 💗 mudah2 an amiin