Bila nak bersalin ??

39w and tak ada tanda nak bersalin lagi.... risaunyaaaa???

28 Các câu trả lời

Sya pon arini 39w..... Smlm skit pinggng ya amat...... Perut mengeras sja pastu kalo skli gerk kuat gah keliru nak g hosptl ke tak.... Kt makn dah.. Mnum dah .kerp kencing jeee... Berak nk tk nk...ponat... Arini msih sakit pinggng... DE kluar lendir tp sikit tk cmpur drh lg mls nk g hosptl lg

4y trước

Better prgi hospital . Sy tiada tnda2 tu smua cuma skit pinggang biasa. Oleh sbb curious sy prgi hosp cek bukaan dah 2cm. Btw Sy delivered 37weeks.

every week ada checkup kn sis, if this week aptmt.. pegi checkup.. doc akn check jalan.. if xde simptoms. doc mesti prefer just wait 40w.. penh penglmn anak ke 2,.. mmg sampai 40w br deliver.. semoga sis dipermudhkn berslin nnt.. byk2 berjalan n bersujud.. moga ibu dibuka jalan utk bersalin dgn mudah.. aamiin

Saye dpt tips drpd doc kalau dah hujung2 nk bersalin ni sis kne bersama dgn suami pastu biar suami pancut dlm. Maksudnya air mani suami kne sampai hujung. Nnti senang sis nk bersalin. Jgn minum air selusuh. Cara bersama dgn suami lg terbaik

Saya pnah overdue lbh 3 hari.mgandung ank no 3.time due date tu saya usehe lbh rajin,jalan itik,ketuk ketampi,naik turun tanggA..ptg2 bjln je...dan pujuk bayi...alhamdulillah,hari ke 3 pagi2 da rasa nk bsalin..

Jgn risaublm masanya lg tu.. Sbb sy bersalin pn 40week 5days bersalin normal.. 2hari b4 kne induce... Smg sis dpermudahkan proses bersalin... Bykkn zikir doa.. Bykkn bjalan..

Sama la.. smlm nurse check ank dh kat bwah dah.. sblum ni kluar darah sikit.. nurse suh balik sb bukaan x bnyak.. bru sikit katanya..kalau sakit perut p hosp. Terus.

Anak pertama sya pun lewat due.. Dr pesan,cuba pujuk baby tuh, Becakap dgn perut,elus2. Ckaplah yg baik2.. Alhamdulillah,masa tuh berkesan sangat.. Coba sis try,.

Sy buat ketuk ketampi & jln itik...genap 38w besalin dah, buat 10x je, proses brsalin pon cepat, smga sis smua dipermudahkn besalin

4y trước

36w start tp selang2 buat..

sama la kita, baby masih aktif lagi, saya doa je hari2, selalu je pujuk2 dia, tapi dia cam lagi suka duduk dalam perut je 😂

4y trước

Sama dgn sye first baby arituh.. Pujuk2 jee☺️☺️

Saya 38 weeks tak ada tanda anak kedua 38 dah keluar risau juga sbb yg ni tbe2 kna gdm😭 x nak kena induce