Ingin tahu

39w hari ni trtiba ada kluar lendir mcm ni.. Nak tanya ni keputihan ke apa yee.. Pastu dah 3 hari ni perut asik mengeras je selalu sakit kat ari ari tu macam cucuk ii je.. Tu tanda nak bersalin ke? #seriusnanya #pleasehelp #tolongbagijawapan #bantusharing

Ingin tahu
7 Các câu trả lời

Wasalam puan ni bukan lendir tanda lagi. Lendir atau medical term kita panggil ‘show’ ni bercampur darah. Tanda cucuk kat bawah tu mksudnya baby dah masuk ruangnya, siapkan beg2 dlm kereta ye, lagi satu tanda mngeras yg betul bila datang dari pinggang bawa ke depan dan tak hilang wlaupun cuba beralih atau baring. Smoga dpermudahkan

tnggu sakit bpe mnit skli or pech ktubn nti Bru prgi..klau x dia surh blik smula..klau lndir biasa tu kdg misi xlyn dia surh blik..

2y trước

1cm ke 2cm Lau xde contraction dye akn Suh blik jgk..leceh kn nk ulang alik..ank sy 3 org smua pech ketubn kt umh..hri yg sme msti bersalin..sb semlm Nye sy berjln Stu kg😂gara2 nk buka jln..sbuh esok bye dh sakit²..senang je.. alhamdulillah..😊

Saya keluaQ nih seminggu sebelum bersalin lepas tu keluaQ cecair lendiaQ putih plus takdak bau sampai bersalin ☺️

2y trước

Sama la saya pun ad kluar jugk.. Due pun 10/12 ni doakan saya bersalin nanti yee..

klau x brwarna n berbau, mgkin mucus plug.tnda2 nk bersalin,tp mybe esok or lusa tnda2 lain akn menyusul.

2y trước

Okeh terima kasih

ni mucus plug tanda dekat nak bersalin

lendir biasa😊

tu keputihan biase