Berdarah ketika bersama sewaktu hamil 7 minggu. (Setiap kali selepas bersama) adakah ia normal?

3 kali bersama, 3 kali berdarah selepas saya capai klimaks. Adakah ia normal?

20 Các câu trả lời

klau sya sis lain pula masa tu tak tau lagi sya hamil asal suami dekat mesti keluar darah tapi darah tu di kemaluan suami jak,sya takut juga so sya pi berurut dgn bidan kampung bidan tu ckp peranakan terturun dan dia ckp mcm ada baby dlm untk pastikan bidan suruh jumpa doktor.

Tak normal sis. Kena pergi hospital or clinic. Boleh jadi threatened miscarriage. And please stop bersama dengan suami. Make sure everything is okay dulu and baru boleh continue bersama. Jangan awak menyesal di kemudian hari. Saya doakan semoga semuanya baik baik saja.

4y trước

Saya pernah keguguran masa trimester pertama.. ada darah.. mula2 sikit.. hari2 berikutnya makin bnyk.. kandungan kali ni doktor nasihatkan stop bersama.. mmg saya stop..suami pn xberani tkt saya keguguran lagi.. tp bergantung pada sis.. klu sis rasa selamat.. ok lah.. saya ambil pengajaran dari pengalaman yg lepas.. semoga kandungan sis baik2 sahaja

Rsa tak normal sis.. first trimester ni elakkan la bersama suami.. sb ye la baby bru nk kuatkan.. sy pun lps taw pregnant husband stop utk bersama sb sy ad sjrah ggur 2 kli.. dia rsau klu jd pape kt baby..Dr pun ad pesan utk first trimester elakkan dlu bersama suami..

4y trước

jaangan ambil muda..tentang bleeding tu sis...kalau bole elak kan dulu..bersama suami...kalu nak pikir nafsu tu..memag susa sikit...tpi kena pikir juga keselamatan baby dlam perut tu..elak kan dulu...kalu susa nak elak kan...buat secara selamat...

stop bersama... sy pernah bersama dgn suami time kndungan 10 weeks... mmg sakit... alhamdulillah xde darah.. tpi sy tkut jdi pape kt bby trus pesan kt suami lpas ni nk bersama boleh, jgn terlampau extrem.. sbb tkut terjejas kndungan kt dlm

mengandung pertama sy kegugurn lepas 3 bulan lekat smula doktr cdgkan saya tidak bersama dengan suami shingga rahim betul2 kuat. jgkaan boleh bsama lepas 12minggu.

sy pregnant ank ke3 stiap kli bsama kluar darah , makin hari makin banyak darah , lpas tu sy miscarriage . bru bln 7lpas sy keguguran . jumpa doc sis .

tak normal lah tu. patut masa first time jadi awak dah kena stop bersama dah.. banyakkan membaca ye, pendarahan semasa pregnant tak normal

tak normal .klu lepas main brdarah je baik jgn buat dlu smpai hbis trimester prtama .. sruh suami bersabar dulu sis pun same 😉

Hritu buat buku pink nurse ckp x salah kalau bersama. Cuma hati2 kalau bleeding cpt2 prgi hospital sbb takut uri kat bawah

klau blh elakkn dulu bersama suami sbb kdg2 rahim kita blum kuat lgi tu..tggu limpas trimester pertama