HB LOW

2x checkup HB rendah, sampai 10.4 nak buat apa yer bagi HB naik balik.. Then sekarang dah 7bulan berat dah naik sampai 11kg baru kena minum air gula pula ?.

2 Các câu trả lời

Makan makanan tambah darah spt bayam merah,ikan bilis kering(buang kepala),pucuk paku. Hati ayam blh tmbah darah jg, tapi saya dulu jarang makan sebab makruh makan organ dalaman. Paling penting makan pil hematinik/obimin yg doc bagi. Saya lagi teruk masa pregnant anak pertama,hb jarang 11 ke atas. Paling rendah 7.2. Lepas amalkan makanan tambah darah dan makan obimin stiap hari, akhirnya hb naik 12 ke atas.

Cba Minum susu sis..