Bersalin czer: bila boleh dukung anak? brape lama pantang? bila boleh kluar rumah jalan2?

1 Trả lời

Kalau saya sis.. Ikut kemampuan. Klu dah mampu dukung anak.. Dukungla. Mcm sy, spnjg check jaundice ank dkt kkia.. Mmg sy dukungla. Tp sy pernh tbaca baru2.. Seeloknya gunakan stroller bagi ibu2 yg bersalin czer. Sy pun baru thu hal ni. Tp xbeli stroller pun. Xmmpu. Psl pantang ni.. Sy berpantang penuh 44 hari. Dan smbung pantang ckit sehingga 100 hari. Tp tempoh slps 44 hari tu xla strict sgt mcm 44 hari tu. Brp hari lps melahirkan pun saya dah keluar ruma. Nak gi klinik check jaundice baby. Lain2 tempat sy x pegi. Even mak mertua ada experience czer dan katay mak mertua lps 1 - 2 minggu ble dah kluar ruma. Tp sy lbh senang utk berada d ruma.