27 weeks

27 minggu berat EFW baby 2.2kg, besar sangat atau normal? ada ibu-ibu pernah alami tak?

40 Các câu trả lời

Gdm tu gestational diabetes, bacaan gula dlm drh tggi, kira kencing manis time preggy..ada buat mgtt test x, minum air gula tu...klu bacaan tggi tu d kira ada gdm a.k.a kencing manis...baby besar kebiasaan d sbbkn faktor ibu ada diabetic la...mcm kes awk xpasti la knapa klu xde gdm tp baby bsr, try cek smula la...sy 31wk baby 1.5kg, sy pn gdm diet control...

Besar dh tu sis.. Sy 36week berat baby 3.2kg doktor cakap dh berat sgt. 25hb ni sy admit wad dah.. Tak boleh tunggu sampai due date, nnti sangkut kalau baby besar sgt.

5y trước

Doktor dekat kk sy cakap macam tulah.. Masuk ubat sis..

27weeks bru 700gm. Estimate 2.7kg after bsalin 2.45kg lahir awal 2mggu. Baby boy. Cbe awak estimate sndiri 1mggu = 200gm x baki mggu awk bsalin.. Semoga selamat yer.. Amin

5y trước

thankss in shaa allah... sy cube double confirm result ni dkt klinik swasta dlu.. tkot scan tu ad problem

Sy masa 28w 1.2kg, masa 30w 1.76kg, skrg dah 32w rasanya dah 2kg lah kot. Tapi doc cakap baby normal. Kalau sis 27w dah 2.2kg rasanya baby besar tu 😅

Bambam baby tu macam my first baby🥰. Its okay, control gula n carbs. Kurangkan makan malam selepas 8 pm. Nurse bagi tau masa baby sy bambam dulu.

5y trước

Berat baby on track sampai lahir. Alhamdulillah, x besar sangat, 3 kg awak😊

Sy 27w berat baby 1kg. 33w 2kg. Kalau gdm doc pantau utk kalau baby besar biasenye... xpe nanti scan semula kot mesin scan problem kan

Doktor xckp apa2 ke sis? Saya dulu masa 27weeks baby 1.11kg je. Skrang dh 32weeks baby 1995g, kira 2kg la kn 😅

5y trước

tu la pelik doktor cume buat nota dekat buku pink je EFw 2.2 kg... and tampal report scan tu... tapi x de plk gtau sy.... sy blik cek tu bru tau 😅😅

Besar tu. Heheh. Sy masa anak sulung keluar 33w pun baru 1.82kg.. Semoga dipermudahkan urusan bersalin ye dear..

5y trước

tu laa harap ad kesilapan

Sy 28wks baru 1.3kg lebih.. Dr kata normal.. Tak besar Sgt tak kecil Sgt 😄 baby 1st jugak ni hehe

Tembamnyaa baby 😅 sihat diaa. Control pemakanan. Tanya dietician ya. Gula dan carbs kurangkan.