SUSU SESUAI MASA PREGNANT?

1st jadi mommy, saya nak tanya wajib ke minum susu? untuk kekalkan HB contohnya. Ada suggestion susu apa yang mommy guna?

SUSU SESUAI MASA PREGNANT?GIF
1 Trả lời

Susu wajib minum utk provide kalsium utk bdn & kndungan (tulang bby). Apa2 susu pun boleh (susu kotak or bancuh) as long awk blh minum. Utk hb kne amal iron rich diet (daging merah, kerang, hati ayam, kangkung, kailan, pegaga, jambu batu, delima, kurma). Yg ini utk sel darah merah, supaya cukup utk ibu & kndungan.