Ulser Dan Gusi Bengkak

Hi 13w 5d, sekarang saya ada ulser banyak dekat mulut gusi pun bengkak , nak makan susah sebab sakit . Normal ke ni ? Sebab risau efek dkt baby . Hari khamis ada appoiment , tunggu hari khamis lusa mcm lama walaupun lusa haha. #pleasehelp #pleasehelp

2 Các câu trả lời

masa pregnant mmg senang gusi bengkak doc cakap . kalau yg ulser tu mcm saya hritu letak garam takda func😮‍💨 saya makan benda pedas bagi kena dekat ulser , esok tu dia makin kecut . pedih tu mmg pedih tapi hm tu je la cara dia nk kecutkan pun . nk bercakap pun susah kan , makan apatah lagi . saya hritu ulser cantum jdi 2 nk besarr ngat🫠

10mo trước

Yaaaa , saya nak ketawa pun susah. Saya tanya nurse normal ke dia kata tak normal kena banyak minum air . Saya ingat kan dia bagi ubat tapi dia suruh beli ubat dkt farmasi erh.

Saya hari tu ada kena ulser kat area mulut,Tapi saya taklah teruk sgt,saya pegi farmasi beli ubat sapu khas untuk ulser mulut.Kalau banyak camtu elok g klinik.Doktor boleh bagi ubat yg selamat