Keguguran akhirnya..

13/11/2019 Hari yg paling gembira utk ibu & abi..kehadiran awk mmg kami tgu.. Alhamdulillah ibu disahkan hamil.. excited ibu & abi g klinik..doc scan dh nmpk rumah awk dlm rahim ibu.. sepanjang awal2 mengandungkan awk ibu xde alahan..xde mabuk2..xde muntah2..senang sgt awal2 awk ada dlm rahim ibu..cuma kdg2 awk buat ibu penat..asyik nk tdo je.. 12/12/2019 sekali lg ibu & abi excited..bila g scan d klinik awk dh ada heartbeat.. gembiranya ibu time tu..abi pn sama..xputus2 syukur awk ada perkembangan yg positif.. hari2 ibu gosok perut..berbual dgn awk..mendoakan awk sentiasa sihat & membesar dgn sempurna dlm rahim ibu.. ibu selalu bacakan Quran utk awk..mkn makanan yg berkhasiat utk awk..selalu mendoakan awk syg.. 25/1/2020 ibu diuji buat pertama kali mengandungkan awk..pg2 hari waktu ibu mndi ada darah keluar..ibu cuba positive..bila ptg darah keluar lg..tp lg byk..ibu bgtau abi..terus abi bawa g klinik.. sepanjang perjalanan ibu doakan awk selamat..hal yg plg ibu risaukan bila doc scan ibu nmpk awk..tapi doc bgtau heartbeat awk xde..terasa gelap dunia..ibu tgk abi..nmpk jelas abi risau..berulang kali doc cari heartbeat awk xjumpa..time tu air mata ibu dh jatuh..ibu tgk abi..cuba utk kuat..demi ibu.. doc refer ke hospital..ibu terus ke emergency hrpz..skali lg ibu discan.. ibu harapkan ada keajaiban..tp result tetap sama.. heartbeat awk xde syg.. skali lg gugur air mata ibu..ibu kena jumpa pakar 28/1/2020.. sepanjang perjalanan blk rumah..air mata ibu tak henti2 mengalir..ibu mendoakan keajaiban bila jumpa pakar nnt.. ibu hanya mampu berdoa utk awk..ibu cuba utk positive..ibu gosok perut mengharapkan awk masih ada..ibu paksa diri utk mengisi perut utk awk..supaya awk kuat.. walaupn selera ibu telah hilang..setiap saat air mata ibu mengalir.. bila igtkn awk..ibu jd sedih..ibu tau abi pn menangis..tp abi cuba utk kuat depan ibu..setiap waktu solat ibu doakan awk selamat..ibu mohon diberi kekuatan..demi awk syg.. setiap kali masuk toilet..sayu hati ibu bila tgk darah..ibu masih lg positive.. 27/1/2020 lepas ibu solat subuh perut ibu mula sakit..ibu tau sudah masanya utk ibu kena terima hakikat..air mata ibu laju je tumpah..ibu mohon kekuatan utk ujian ini..ibu usap perut..cuba slow talk dgn awk..ibu ckp "baby ibu..ibu tau sudah masanya ibu lepaskan awk..klu awk nk pergi keluar laa baik2..ibu nk tgk awk sempurna syg..ibu redha dgn takdir ni..nnt awk tgu ibu & abi d syurga ye..." sepanjang hari ibu menahan sakit..selesai ibu solat maghrib..abi ajk ibu g hospital..abi xtahan tgk ibu menahan sakit..tiba2 air ketuban ibu pecah..ibu tau dh sampai masa awk tglkan rahim ibu.. lebih kurang pukul 10 lebih awk selamat dilahirkan.. Allah permudahkan perjalanan awk..ibu minta izin dgn doc nk tgk awk.. alhamdulillah sempurna kejadian awk syg..kecik jeee..ibu tgk tgn awk dh ada jari..kaki awk dh sempurna..hidung..mata..mulut..cantiknya awk...tp ibu tak mampu nk tahan air mata..laju je turun..ibu minta doc panggilkan abi..ibu nk abi tgk awk..bukti kasih syg & cinta antara ibu & abi..ibu tau abi sedih..ibu nmpk abi menahan air mata masa tgk awk..ibu serahkan awk pada abi..minta abi sempurnakan jenazah awak..bermula esk ibu kena berpantang..tp ibu berpantang sorg2..tanpa awk disisi.. ibu bersyukur sgt diberi peluang utk mengandungkan awk..walaupun hanya utk 14minggu..syg tgu ibu & abi d syurga ye..ibu & abi syg awk dunia akhirat.. Wad Mawar HRPZ.. 0230

39 Các câu trả lời

Menitik air mata sy. Stay strong sis. 😢 Semoga ada rezeki selepas ini

Takziah sis, jaga diri baik-baik, moga ada rezeki lagi selepas ini.

Salam takziah sis.. semoga dipermudahkan segala urusan sis

Sedih ye.. Semoga awk kuat sis.. Selamat brpantang

menitik airmata 😢

Slam takziah sis..

sedihnyaa😭

Takziah sis..

😭😭