Zincofer?

11weeks, before this I consume only asid folic, then after checkup kat KK, doc give me this is zincofer, for tambah darah. but after i consume, early morning i keep on mual and muntah. Sgt tak selesa nyaa ?? and selera makan pun takde. Risau it gonna effect the baby ?

19 Các câu trả lời

sama ngan saya...dr kt kk tegur hb low..saya bgtaw yg saya lgsung x mkn zincofer sbb xthn loya n muntah..so dr bg saya pil 4 sekawan..1.iron tablet 2.folic acid 3.b complex n last vit c...baru boleh mkn...xde mslh lgsung 😍

Same goes to me. Mmg tak boleh masuk. Kalau makan mesti muntah2 lepas tu. Muntah teruk pulak tu. Tapi lepas tukar klinik, nurse tu bagi obimin. Dah tak mual2, pening2 lagi lepas tu

Hi mommy. Boleh bgtau misi, nnt dia akan tukar ubat. Kalau beli sendiri pun blh, tukar iberet. Sy sendiri pn pening mkn zincofer, jalan pun melelong. 😂

Sy pn sama pening dan muntah..try makan malam xjadi..makan siang pn xjd.. last sy tukr iberet..doc ckp okays..sbb zincofer dose tggi sikit

me too , alah terus dgn zincofer tu .. mula² je acah gagah telan lpas 3 hari cuba kecundang tak blh hadam ..

Zincofer mmg cmtu... sy nk g tukar kt KK mmg xleh telan.. muntah semua balik 🤮

consume waktu malam sebelum tido, tak pun bgtahu doc, nanti dia tukar ubat lain.

Amek iberet sis