Risau

11/10 yg lepas sy ada naik gunung..memang mencabar la sbab curam dan perlu guna tali naik. tapi sy tak sampai puncak sebab tetiba rasa pitam. masa tu sy lom tau pun yg sy sdang dah pregnant. baru Ahad ni tadi dri dah pregnant msuk 5 week. Ok kah itu owh, sbab baru tau. Risau juga ni.

11 Các câu trả lời

Pengalamn sy pula, sy siap ada pernah berlari lah, bejalan naik bukit pun ada.. smpai bepeluh. Masa tu blum tau.. tapi pelik sbb mcm mau pitam pun ada lepas lari2 tu. Lain hari ada naik kereta,bapa bawa..kereta kena pandu pun swing2 mcm tu,langgar bonggol lagi,tehentak2 punggung tu.. aduhai . Ada naik flight lagi dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur terus direct ke Kuala Kangsar, penat juga tu.. makan minum pun hampir tak telayan.. nasib kami ni ramai, jadi ada la yg guide pegi restoran.. sana la baru tertunai tekak ni.. huhu.. bila balik tu ke sabah sudah,,sana la perasaan tu jadi resah and sakit2 senggugut yg mild gitu,hairan tak jatuh2 period.. terus suatu hari tu pagi2 pegi la saja2 test upt, yg masa tu tiada sikit pun rasa mengharap then siap bermonolog ckp "tau la tiada.. saja guna2.. penat mngharap" eh tau2 dua2 merah pula, terang benderang dngn bangganya tunjuk depan2 mata sy ni.. tekejut sangat... test byk kali smpai la mnta beli yg digital, dah lebih 15week 🤭🤭 alaa patut la kita senggugut2 tiada darah kluar.. ada si comel pula mmbesar dlm perut ni.. laki siap ckp smbil usap perut "sayang pregnant la.. tengah pregnant pula dia ni,tida sangka🤭" dengan muka surprise dia tapi siap boleh senyum.. tu kisah sy sblm tau pregnant la.. hehe..

5y trước

🙈

Kes yg sama tp saya lebih extreme. I pergi hiking. Masuk keluar hutan. Training utk marathon. Last marathon 6km on August 2019. Lepas marathon tu bru i rasa sakit dekat ari2. The next day i went to check up at GH i positive hamil 19week3days. Anda rasa saya ada masa utk sakit kepala? Nasib baby kuat 😂

Xpe ...sis mse tu pn cmtu jgk....blari ..g gym...hiking...swimming ...last bru prsan cam lwat period ...g check da nk msuk 7mggu prgnant...mse tu plk xde plk rse mual ke ape....alhamdulillah now sis dah 31w.....still bsenam ringan trutama swimming ....inshaAllah klu baby tu rezeki kite dia kuat....

Takde bleeding tu means takde mslh la kot sis. Tp lepas ni dah tau pregnant, kena selalu pantau kalau2 ada perubahan pada diri sis. Sy mcm sis jgk, masa xtau pregnant siap accident jatuh motor lg. Syukur Allah nk lindungi kandungan saya. Lepas tu terus hati2 berjaga dlm setiap perbuatan.

Sy sblm ni period x pnh x teratur... Last period aug... Msk bln ni 2 bln x period... Test upt x da plk naik 2 line... Tpi pert dh membulat dgn jayanya... Org keliling asyik tnya pregnant ke...

5y trước

Dh komfirm pregnant lom?? Kalau pregnant bagus laa.. Cek UPT lagi t..

Sy pergi ride dgn suami..siap bawak lagi moto tu..dua 3 hari lepas tu sy bt upt..sbb pening dan mual..xdtg bulan..skali check hamil.. Alhamdulillah..xda apa2..

5y trước

Hehe samaa

Barang yg lepas usah dikenang sis😌 Dah tau pregnant ni terus behave sikit. Asic folic jgn skip.

thank you smua kerna sudi kongsi pengalaman. Doakan semua baik2 aja. 🙏🙏🙏

dh tau pregnant kan skrg tade bleeding apa kan so banyakkan rehat ja

Pasti ok sis. Yg penting x bleeding. Jaga kandungan baik2 k