HB RENDAH

11.0 HB , Ada tips bagi hb naik x ? Apa yg perlu di makan . Help me . First baby

15 Các câu trả lời

Amalkan makan kurma, bayam merah, buah delima, ikan bilis, jambu batu, hati ayam.. kalau boleh buat experiment dgn diri sendiri maksudnya awak cuba dlu satu persatu makanan ni.mana tahu salah satu makanan ni ada yg sesuai utk awak. Mcm sy selain kurma sy x sesuai. Hb sy turun. Lepas amal makan kurma sehari sebiji hb sy mantain 12. X turun x naik sgt. Ubat still makan x bole skio. Kalau skip maybe hb kita akan drop jugak.

Sy mse booking hb sy 12-13 Lepas da start obimin hb sy 11-11.8 Then last week stock obimin sy xckup sbb ank buat main 😗.. smntara tggu hri nk tca sy mnum susu HL yg kurma tu..bile tca hri selasa lepas hb sy 12.3 mendadak naik..sy plik jgak then sy cite pd nurse n die ckp myb sy mnum susu yg ade kurma sbb tu hb sy ok even xde amik ape2 ubat tmbh drah.. Try la mnum susu HL kurma tu sedap pn sedap ank2 sy pn suke..

Sy x preggy pun 11 hb sj...bila preggy darah turun 9 , doktor x bagi ubat tambah darah tu..dia suruh mkn mknn berkhasiat sj 😅😅...sy mkn daging, ikan bilis dan limau..darah stay dekat 9 ,10 sj...

5y trước

Oo baru saya paham...

tryy beli jus mamariam. jus tu bole buattkann baby nt tkde kuning and senang nak bersalin. tryy laa . search aje kt fb tu bnyk sbb artis pun guna juss tu.

Maintain 13.8-14 .. selang 2 hari makan nie .. dah nak bersalin hari2 makan nie. Anggur hitam , kismis , gajus ,badam , air kelapa n susu 3 kali shri ..

5y trước

Kalo hb low .. sini die tukarkan iberet 2 biji .. kakak sy makan sebulan lepas 2 hb okey . Die suruh makan sebiji balik . Try la iberet .. ade klinik tak supply kena beli luar rm24 . Kat sini alhamdullillah klinik sini bg free jer kotak pun same mcm beli kt farmasi luar . Start tahu same mcm kat farmasi luar baik ambil free jer kt klinik . Hehehe .

Sy hb sblm2 ni mmg atas 12.. Haritu turun 11... Wlau pun hari2 mkn 1 biji pill iron tu... Nk check up esok nya, mlm sy mkn 2 biji... Naik 13.. 😉

Makan Iberet. Make sure makan swaktu perut kosong & minum dgn jus oren. Elakkan susu/kafien. Tp sis rujuk dgn Dr lah dlu ye 😊

11.0 ok sis..jgn bwh 11 ja..KK tempat sy 11 msih trima..

Iberet n sunquick pagi.. Pati delima gulsan sebelum tidur..

Ok dah tu 11.. Elakkan mkn dan mnum yg dapt trunkan hb...

5y trước

Yela.. 11 tu kira selamatlah...