First Baby

10 minggu , boleh start mkn obimin ke? Or tggu dokter bgthu dlu . Sbb blom pegi bukak buku pink lagi . 29/8 ni baru nk pegi bukak

12 Các câu trả lời

Bawah 12 minggu perlu ambil folic acid 5mg dlu. Lepas 12 minggu bru start vitamin mcm obimin atau zincofer. Bawah 12 mnggu folic acid sgt penting. Sbb tu kena ambil folic acid dos tinggi. Obimin dgn zincofer ada sikit je kandungan folic acid tp dah cukup memadai utk 12 minggu ke ats.

5y trước

Sama2 🥰

saya so far just makan acid folic appeton tu ja dulu dari sebelum kawin makan cuma asyik skip ja dh 4bulan kawin baru lekat alhamdulillah 6weeks, so saya continue tu ja sampai bukak buku nanti baru tgk apa kata nurse kan hujung bulan ni baru nk ke klinik utk buat confirmation pregnancy

Sama sy sis. Pregnant 10 weeks tp belum gi buat buku pink. 1st baby jugak. Tp sbb kekangan waktu xcuti. Tunggu khamis ni baru boleh gi. Risau jgk sbb overweight. Harap ok2 je 😅

5y trước

Ooo yeke? Ok ok , hee same2 jge kandungan ye

Sbb obimin tu dan complete 4jns vitamin yg kk akan bg, n awl2 ne mnng bby perlukan semua tu, don't skip k alhamdulillah 32 bby pon saya terus mkn if dah tau pregnant

Makan acid folik je dulu sis. Nanti dah bukak buku pink, doktor bagi ubat ikut kandungan sis.

Mase sy tny doctor ckp makan folic asid smpi 12minggu lps tu boleh ambik obimin da.

makan asid folic je dulu sis. lepas bukak buku nanti dpt supplements dari kk.

5y trước

Ooo baikla

Makan folic acid dulu pun xpe. Lps buat buku pink baru start.

5y trước

Okey tq sis

Consume folid acid tu yg penting mommy...🙂

5y trước

Okey baik , tq ye

sy 4 mnggu KK dh bgi obimin dh