Kerjaya vs suri rumah sepenuh masa

Zaman sekarang ni, kos sara hidup pun meninggkat. Kalau nak harap gaji suami sahaja, memang tak cukup lah cerita dia. Tapi bila dah ada anak ni, terutama anak pertama… nak letak bawah pengasuh pun rasa was-was sebab skarang ni dah banyak kes berkaitan pengasuh. Ada tak kat sini ibu yang bekerjaya? Macam mana ye korang bahagikan masa, nak uruskan anak and all? Kalau nak bagi family jaga or mak ayah jaga macam tak patut, anak kita even cucu mereka tapi mereka dah tua patut banyak berehat. And if ada cadangan tempat pengasuhan anak yg diiktiraf n memang boleh ambik baby dalam usia 6 bulan ke atas boleh lh share. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Sy hntr bby ke pengasuh pkul 7am, ambil 5.30pm. Slalu sy ambil bby tgh tidur, smpai rumah letak di tilam, sy smbung kemas rumah, basuh baju & mndi. Tang mkn sy tapau siap2 di luar utk sy & suami. Mlm sesi main2 dgn bby & rehat.