random talk

Yeah iam pragnant for the first time.. Tapi sya tidak tau boleh makan apa dan tidak boleh makan apa. Kalau makan mee segera tidak apa2 untuk baby ka?

random talk
10 Các câu trả lời

Ada sesetengah org, sgt mnjaga pemakanan masa pregnant. Ada pula sesetengah org, mkn je apa yg nk dimkn. Mee segera mmg la tak elok utk kehamilan, tp masih boleh dimkn. Pd sy, klau puan rasa nk mkn, mkn je. Cuma kurangkn kuantiti. Mungkin boleh mkn sikit, atau kongsi bersama suami ✌🏻

4y trước

ok akak.. harap semuanya dipermudahkan apalagi berdepan dengan keadaan dunia sekarang.

Congratulation sis 😊 Jaga pemakanan yer ? Mee segera tu boleh jer makan. Cuma jangan diamalkan sebab memang x baik tuk tumbuhbesaran baby. Apatah lagi masih awal di trimester 1

Boleh makan cuma kurang kan.. Kalau boleh ambil makanan yang berkhasiat sbb 1st trimester penting untuk pertumbuhan baby dalam kandungan..

tahniahh. masa ni boleh la gali² ilmu masa mengandung dan jugak ilmu² menyusu semua ya. jaga pemakanan tau

Boleh sis..cuma kena kurangkan...jangan lupa mkn supplement utk ibu mengandung juga ya..😊

elakkan mkn maggi tidak baik utk kamu dan baby. cuba mkn buah2an atau oat n nestum

4y trước

my pleasure. first trimester baby baru nak grow so better ambik benda yg berkhasiat

klu teringin sgt mknla, tp xblh selalu...

Makan asid folik

Tahniah sis

Congrats