bertanya

Yang macam ini ruam apa sekalian ? Macam mana mahu mengatasi ini ? Saya sudah beli krim ez di farmasi tetapi tidak menjadi , dan nampak seperti teruk .

bertanya
46 Các câu trả lời

pergi la jumpa doktor sis .sebab doktor lagi tahu .jangan ikut saranan parents kat sini sebab kita taktahu baby tu ruam ke or sakit lain ke

Sis duduk area mana.... Dkt perak ada klinik pakai kulit klinik nagoke kt tanjung tualang Memang bagus tok baby... Insyaallah boleh pulih

Ini ekzema sis..sbb kulit baby menebal..try gi hospital dulu sis untuk dapatkn krim pelembab dan steriod yg slmt untk baby.

Saya sapu tempat ruam tu guna bedak campurkan dengan tepung ubi.. Kurang la skit, kalau x merah2 kesian tgk baby

Risau ezema tuu sis. Sebab anak saya dulu macamni jugak tapi tak sebesar. Dia bulat2 kecik, tapi mmg rupa macamtu.

Ruam susu ni..kalau bg susu bdn sentiasa lap lps bg susu pipi dia...kdg kulit x tahan susu jatuh kt pipi...

Anak sya pun baru kena mcm tu... Sya bwa pergi klinik..doc bagi cream surh sapu ... Dlm 2hri dh hilang

Dah pernah cuba sapu minyak kelapa dara tak? minyak kelapa dara pun elok untuk kesihatan kulit

Kalo rua, susu n saya just guna tepung Ubi sapu Kat muka yg kena buat mcm bedak sejuk

Klau ruam susu Cuba sapu dgn air suam campur dgn perahan limau nipis