Penantian kami tertunda lagi😭

Ya Allah sediyhnya hanya Allah yang tahu😭😭kali nie mama dgn baba btol2 mghrap tapii syg, Mama ingt baby ad rupanya tiada. Kali pertama period mama delay smpai 18 hari mama ingt mama pregnant da, cek upt 3 kli ad double tapi samar je. Mama happy sgt tapi tadi mama prgi scan sbb walau da smnggu lbiyh pun cek upt still kabur n pernah cek naik 1 line ja. Mama nk cnfirm mama prgi scan tapi doc ckp x nmpak apa2 pun cek air kcing pun -tive. Hncur harapan mama dgn baba syg.. Lame kami tunggu kamu syg.. InsyaAllah smoga lpas nie ad rzeki kami. Doakan kami ya mummy2 semua semoga dikurniakan chya mata🙂 #Ttc3tahun

Penantian kami tertunda lagi😭
21 Các câu trả lời

sabar ye, sy pun dlu slalu hadapi bnda mcm nie, lwt period smpi 15hri , chk upt -ve.. msa tu allah aje thu perasan mcm mna, sy 2x pregnant & 2x jugak gugur 😭 bila chk² rupanye ad kencing manis & sgt tinggi.. alhamdulillah lps sthn gugur lekat blk dgn kawalan kencing manis yg memg ketat sy buat, skrg dh 29week, tiap² mlm doa ank dlm kandungan sihat.. utk tt boleh la buat chkup, tgk ad mslh ap² atau tk, klu tk ad mslh alhamdulillah.. serahkan aje pd allah.. #TTC8years

3y trước

Tahniah mummy.. Sya doakan smoga dpermudahkn urusan mummy dan smoga baby dgn mummy sehat2 yea😘

kes mcm sy... sis boleh mkn ubt asid folik dah mkn dua minggu lps tu try cek...sbb sy sllu cek sblum2 ni mng line kedua kabur dan kena tunggu bnyak jam bru naik tu pun kabur....cuma sis kena elakkn pmknn y tajam..sy bnyak amik nasht dr nurse2 dan org tua2....sy bdoa smga sis dpt chya mata jnji usha dan bdoa ya sis....maafkan sy jika tsilp kata2...

3y trước

Okey sis.. Terima kasih😘

klau tgok dr upt sis ni samar2.. upt klau samar2 camni mmg scan xnmpak sis, and doc akn ckap negatif klau samar2 even ad 2line sbb dorang nk tgok line yg pekat je.. slagi sis xperiod sis msih ad harapan, pk yg baik2.. sis beli upt clear blue digital, dr situ sis akn tawu sis preggy or x

sy sllu kne cmni..last2 sy sy hujung bulan dpan..xnk.kecewa..smbil tu sy jge makan...now alhamdulillah da 7week..sbb period xteratur..sbb tu sy serik cek awl2..mst akn sedey..sy pasti rezeki sis akn nyusul nt..sy pon ttc 3thn..

3y trước

InsyaAllah sis.. Tahniah yea semoga semua brjalan lancar dan dpermudahkn utk mummy😘

saya pun sama.. first check kt klinik , doc kata negative tp period dh lewat seminggu..then beberapa hari kemudian tu check lagi sekali di hospital, alhamdulillah positive sis..in sha Allah, ada tu sis😊

3y trước

Ooo.. Tahniah ye sis😊

InsyaAllah ada dh nie sis kalau tengok samar2 cmnie...mungkin masih awal lg scan dr perut mmg susah nk nampak..kalau scan dr bawah tvs mungkin boleh nampak dh awal2 cmnie..apa2 pon take care..

3y trước

InsyaAllah.. Aminnn trima kasih sis. Baca komen sis buat sya rasa ad harapan ja lagi.. Trima kasih😘

sy sblum ni mcm ni jga Dr ckap klau double line biar pun samar² tetap ad tpi scan xnmpk mngkin sbb bru..

sabar sis insyallah ade rezeki nantii 🤗 mungkn baru lg dy belum nampk lg . cbe tgk dlm 2-3 minggu lg 🥰

3y trước

hehe insyallah ade tuu 🥰 doa yg baik2 je insyallah semuaany dpt yg baik2 😘 jage diri jage makan jangan bt keje lasak2 .

Insha Allah ada rezeki lagi dia SBR ehh semoga Allah permudahkan urusan sis cepat dpt zuriat amiin iya allah

3y trước

Aminnn.. Trima kasih sis

InsyaAllah sy doakan yg baik2 utk puan. Ada rezeki yg terbaik Allah nak bagi berkat kesabaran puan..aamiin

3y trước

InsyaAllah.. Aminnn2 terima kasih😘