Emosi

Ya Allah, saya selalu terbaca luahan hati isteri terhadap sikap suami. Seringkali saya bersyukur tapi kali ini saya rasa sangat emosional. Saya terasa hati dengan suami. Dingin dengan saya hanya gara2 saya lupa tutup dan kunci gate. Pintu rumah & grill dikunci tapi gate saya terlupa, rushing nak keluar. Dia tak bercakap sepatah dengan saya. 10 patah sy tanya, baru sepatah dia jawab. Selama mengandung ni saya banyak consider dia. Saya mengidam pun, yang murah/biasa2 je saya suarakan. Itu pun kebanyakan saya beli dan masak sendiri. Padahal saya mengidam yang di kedai. Saya cakap mengidam roti canai pun, dia tak endah je. Sedangkan dia teringin makan durian, sanggup habiskan beratus2 untuk selera dia. Saya tak pernah ambil hati pun segala layanan dia pada saya. Tapi hanya sebab lupa kunci gate, dia marah dengan saya. Padahal dia jugak yang suruh saya cepat tadi sampai saya terlupa nak kunci gate. Sumpah malam ni saya rasa sedih sangat. Banyak saya pendam selama ni. Tp bila turn dia, dia tak fikir ke emosi saya? Maaf panjang pulak type. Just nak luahkan.

25 Các câu trả lời

Sy mengandung anak ketiga ni byk mkn hati dgn suami.. Sampai tahap dah malas nk bercakap.. Saya byk diam.. Kdg membebel sorg2 tp kuat2 bg die dgr.. Tu je cara sy luahkan.. Kdg rasa tawar hati sbb kt ni mengandung anak die.. Tp die layan acuh x acuh je.. Skrg ni mmg sy jrg nk bercerita lg dgn die.. P check up pon sy g sendiri xbgtau die bile appoinmt.. Bile die tny br sy bgtau.. Xtny, mmg sy diam je.. Geram.. Mentang2 dah anak ketiga kan.. Xheran die ye.. Geram pulak..

4y trước

Harap sis dgn suami dah ok. Cuba sis bykkn dgr ceramah ustazah asma ttg rumah tangga. InshaAllah

Sabar ye sis. Tips sy kalau sy trasa hati atau brsedih dgn suami, sy akan cuba ingat semua kebaikan2 dia yg dia dh buat kt sy. Fikirkan kalau dia dh x jd suami kte, boleh x kte cari suami mcm tu lg. Sebenarnya byk kebaikan suami ni, tp bila dia trmarah kte sikit terus kte geraam je dgn dia, terus ingat keburukan2 dia. I feel u sis. So cuba kuatkan diri dan positivekan minda. InsyaAllah sis akan lebih tenang. 😊

5y trước

betul tu . Mula kita marah kan suami mmg meluap luap darah ni tapi bila dah sejuk cuba ingat balik segala kebaikan dia . In shaa allah, tiba tiba rsa bersalah tu akan muncul utk kita minta maaf semula :’) tips ni mmg berguna .

Jenis saya. Akan always voice out. Apa saya xpuas hati makan hati semua saya akan voice out. Saya xkan guna media sosial untuk luahkan. Sebab xkan langsung wujud penyelesaian. Kita ada masalah dgn suami. Jadi dgn suami org y patut kita bincang. Bukannya luah di media social. Ini cara saya la ya. Sebab kalau xbincang masing2 xkan sedar salah masing2.

Kena banyak sabarr mommy,,dalam kndungan tu ada bby..ksian bby dalam tu trbawa2 nnti..sy tak salahkan mommy sbb mmg pun kena terasa dgn sikap suami mcm tu apalagii skrg mommy tenga preggy,,kita kena bnyk sbar and doa yaa..smoga suamii mommy akan brubah jgk nnti..aminn..jgn stress2 tau mommy,,kena pikir tntg diri mommy and for the bby dalam tu yaa...

5y trước

td sy tertgk YouTube psl siksa batin bayi dlm kandungan . bila si ayah buat ibu dia sllu tertekan .ank nya keluar nnti smoai besar tak suka ayahnya walaupun ayahnya baik dgn dia . dia cuba positif pun tetap dia pelik knp perasaan dia susah nk dekat n berkasih syg dgn ayah . sume tu sbb si ayah tak jaga hati si ibu semasa pregnnt .

Sabar puan..saya rasa better puan suarakan je isi hati puan pd suami..serious kebykn mslh rumahtangga berpunca drpd miss communication.. so bercakap..bercerita pada suami.apa yg puan rasa tanpa menyinggung perasaan pasangan..inshaaAllah..moga dipermudahkan urusan puan

Sabar byk2 sis.. mmg time pregnant ni emosi mudah sgt terusik.. Sy pun kdg2 tbawa2 emosi sendiri, tpi bila fikir tentang baby & family cepat Cari positive vibes balikkk.. Be strong sis & may the force be with u..

Slow talk dgn suami sis. Benda2 mcm ni takleh pendam sgt, kena suarakan. Sy kalau tak puas hati terus panggil suami tanya apa dia buat tadi dia rasa betul ke tak. Lepastu bincang elok2, InshaAllah okay ❤️

Sama cam situasi sy sis.. Langsung x kesian dn x hargai dgn isteri yg mengandung.. Xpe la sis kite sama2 tabahkan hati...mmg stress tapi kena tahan juga demi kebaikan baby.. 😢 Sabar je sis...

Sabar puan. Dlm masa yg sama emosi seorang ibu yg sdg mengandung tu mmg agak sensitif sikit wlupn cuma benda kecil. Sy doakn semoga puan dpt bertemua dgn jln pnyelesaian insyaAllah 😭

saya alhamdulillah dpt suami... yg bole slowtalk... yg jarang marah.. mengandung ni apa sy nak dapat... mmg sifat org mngandung mudah terasa hati..sis ckp elok2 dgn dia ok