darah tinggi....

Ya Allah, just nak share ngan ibu smua..kalo time pregnant ade darah tinggi..kencing manis elak kan ubat abis...td sy g KK..ubat ngam2 abis kemarin...g klinik..klinik xde ubat tu...so td g Kk doc tahan ckp terlalu tinggi..so doc nak hntr sy g sepital dgn ambulance...seriaunye...sy ckp kalo esok bole x doc...anything can b happend...termasok baby awk..air mata mengalir laju...doc refer ngan pakar...sy hya mampu berdoa je..tetiba doc pggil ckp dia akn monitor sy in 1 week..so dia bg sy ubat utk stock smpi bersalin...Ya Allah alhamdulillah...start pada arini sy akan jg sgala ubat n kesihatan pemakanan demi zuriat sy...#32week#1stbaby after 5year.

1 Trả lời

yuppp..klu ibu2 yg ada mslah kencing manis n darah tinggi mmg penting mkn ubat on time..lg satu kena jga pemakanan jgk..risiko bkn pd ibu mlah pd bby skali..apapn smoga urusan sis dipermudahkan yer