Menyusu bayi sebulan 4 hari

Xtau nak tanya siapa. Nk tanya, normal ke bayi cekam/gigit dulu aerola sebelum hisap? Kuat betul dia gigit. Setiap kali cekam tempt sama, menjerit juga la. Mommies ada pengalaman x?#pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Trả lời

Nak tumbuh gigi tu. Jangan jerit, nanti dia fikir gigit dan jerit tu suatu permaianan. Cuit hidung atau tepuk halus pipinya dgn 2 jari dgn katakan "ibu sakit" sambil geleng kepala. Buat selalu untuk dia faham.

6mo trước

Ada yg lahir2 dah tumbuh gigi tau. Anak saya 4 hari nak masuk 4 bulan dah tumbuh gigi. :)