STRESSLAH...

x tau nk pujuk suami mcm mna lgi, ajak cari barang baby, klau sy ckp nk cari barang baby, dia ckp 6ty....bila sy cakap kita dh start beli dh sikit2 ne, blh plk dia jawap, xkan lah tiap2 minggu nak kuar cari, klau kuar tp x beli x ada beza juga....sy ckp 6ty klau sy dh x larat nak jalan, awk cari lh sorg2, blh plk dia jawap, x apa online ada, mslhnya bila dh pilih barang dlm online, dia cakap kat mall byak n boleh pilih lg...??? Kau org rasa... Maaf, just nk meluah...???

41 Các câu trả lời

Sabar ye sis. Saya pun masa pregnant 35 weeks baru beli segala benda. Sebelum tu tak beli satu apa pun. 36 weeks, basuh2 dan packing barang. 37 weeks bersalin. Samalah kita, asyik tunda2 beli barang. Husband kata kemudian, saya sendiri pun busy. Kerja on shift pattern. Tak tentu hari, weekend pun keje.

Cuba ckp baik2 dgn dia..klo2 baby tu nk kluar awal..persediaan perlu ad..nnty kelam kabut..klo xnk dgr jgak..sis senarai smua brg nk bli..angkut stu hari😂bil tinggi.hahahaha klo bli sikit2 ad manfaat jgak...xnmpk bnyk sngt bill tu..klo dh skli angkut.haa ambik..😂😂😂😂sbar la sis..

Terbalik la pulak😅... Sy pulak suami yg excited nk beli brg baby😎.. Sy jawab nanti.. Tunggu 7bln😂 @ 7bln lebih baru Beli ☺Kandungan Sy baru nk masuk 6bln.. Usaha pujuk lagi.. Doa selalu bg Suami lembut hati. InsyaAllah Mesti lepas ni Kalau pujuk dia akan lembut hati🤗

4y trước

Mls ar....pujuk klau x jalan, sy plk y mkn aty, pilih untk bt x tau😄😄😄

tak perlu ajak suami pergi membeli barang baby kalau dia mmg jenis yg malas nak jalan.. biar dia bagi duit belanja saja then pergi beli sendiri.. lagi best jalan sendiri, balik jam berapa pun tiada org nak halang.. puas2 la jalan dekat mall cari barang baby 😆

Kalau saya g sendiri je sis.. Sebab kalau ajak husband pun tak tahu bila boleh beli, dia kerja mall susah sikit nak ada masa.. Tapi kalau ikut kan lagi seronok beli sorg2, sebab boleh amik apa jew yg kita nak.. Takda lah suami asyik Tanya itu apa ini apa..

Beli sendiri sis seronok juga. Semalam suami ajak kuar beli barang baby sebab dah 28w. Tp dah smpi tempat sy ngan husband pening tak tau nak beli apa. Last sekali sy ckp ngan husband blk ja lah nti sy tnya dulu apa nak beli😅

4y trước

Dh byak kali g mall cari barang, dia cakp 6ty awal, bt leguh kaki je...bila sy pilih on9, 6ty awal lg, bila2 blh tranfer....sy dh 27w+++....list semua dh ada, tggu nk beli je

Takpelah sis, banyak kan sabar ya. Takmu stress2.... Sis cuba survey2 dekat shopee. Dekat shopee banyak yg cantik + murah... Sy dah 6buln pun belum sempat nak mencari barang baby lg . Hehe. Baru survey2 dekat shopee...

4y trước

Ya betul tu sis.. Plan2 sja. Jgn stres2 kan kasian bby kt dlm.., 😊😊

Sis dah berapa minggu..mgkin suami rasa awal sgt ko nak membeli..cam saya dah 19 mgu plus pun blm beli ap2 lg tapi saya dah start simpan duit utk brg baby..nanti dh nak masuk 7 bln baru nak start membeli

4y trước

Sy dulu punbeli awal... 4bulan dan ke ats sy dh start beli tp sebulan sekali je kluar n sikit2 je brg beli... Sbb kalau beli lmbt skali kena guna amount byk kn... Huhu... Sementara ad duit... N beli la ap yg mampu n perlu dulu... 😅

Sy bru je lps bli brg2 baby, pegi sndri sbb anak lg satu xde org jga jd suami kna dok umh jga.. Sbnrnya blh je kita pg sendiri sis.. Atau sis xblh bwk kereta sndri mmg kna pg dgn suami juga la

Mcm suami sy dulu..tp bila bby dh kluar,die yg excited belikn mcm2...kita pulk yg sruh jimat sikit..sbr ye sis..nnti bila suami dh tgok ank dpn mata,msti die pulk yg over nk beli mcm2😂