Body Shaming

X paham dgn segelintir manusia yg suka sgt body shaming ibu2 mngndung.. asl jumpa ayt dorang " weyh gemok nya kau" dgn muka dia berkerut mcm kita ni besar mcm lori pasir.. x ke sebaiknya tnya khabar kita khabar baby sihat ke.. ni x.. ayt pertama gemok smbil urut2 lengan kita.. kita mmg sedia ada nya dh down dgn bdn yg dh berubah 360'.. lg ditambah buat kita rasa down... Mula2 mmg la buat x tau je senyum bila org ckp gitu.. tp kalau dh selalu sgt org duk ckp gitu, kita yg mgndung ni rasa meluat.. bila pi jmpa nurse doctor dorang ckp baby normal kita pun normal berat naik normal.. so apa yg jd masalahnya segelintir manusia ni dgn berat bdn aku??nk mulakan conversation pun jgn la mulakan dgn judge bdn org okey..

1 Trả lời

Xpelah sis.. Sya pun salu kena panggil ibu lemak.. Mmg kecik hati lah kan. Tpi buat derk je.. 😁