Detail Scan VS 3D/4D/5D/6D Scan

Hi...which one is the best to do? What is the different between this scan? This is my first pregnancy and currently in 20weeks :)

7 Các câu trả lời

Im prefer detail scan.. My 1st baby lmbt buat detail scan dlm 28w mcm tu & finding My 1st baby ada congenital heart defect.. Baby hidup 7 hari jer tp baby lahir ckup bulan 38w.. My 2nd baby sy dh buat detail scan awal2.. Smpai 3x buat detail scan.. 2x kat private skali kat hospital gov.. Alhamdulillah baby skrg dh masuk 5bulan

5y trước

18w-24w sis utk 1st detail scan.. Klu babu y dh besar nti ssh nk tgk.. Tulang2 pun dh keras.. Ruang dh sempit

yep. details scan is most important. time tu dia akan detect jika baby ada masalah jantung atau kecacatan2 lain. air ketuban kurang atau lebih and etc.. semua ni penting utk kita tahu awal supaya dapat berubat lebih awal jika ada ssuatu beerlaku.

Hehehe buat je dua dua sekali. Tp sekrang ni pergi buat detail scan dulu. Untuk tengok dalaman. Nanti dah 30weeks baru buat 3d 4d time tu bleh tgok muka baby dah. Sebab isi dia dah banyak.. 🥰

dah 33w skrg. g buat details scan masa 21w xsilap. alhamdulillah baby ok. jantung tangan kaki mulut mata. xpernah buat 3d 4d n mcm2 lg tu. tp kdg2 teringin jugak hahaha 😂

I prefer you buat detail scan first. It can be done between 18 weeks - 24 weeks. Depends on certain clinic

Detail scan. Able to detect any abnormalities in babies.