Assalam, spe kt sini yg tgh preg sangkut gdm... Agak2 btul ke mmg kne serah diri kt hospital 38w...

Walaupun mse 38w tu kite Blum ada tanda #Gdm

2 Các câu trả lời

gdm on ubat / insulin memang kena serah diri 38weeks.... gdm on diet control blh tunggu sampai due date tpi pun tgk situasi kalau brt byi ok dan x da komplikasi lain ...kalau semua ok blh tunggu tpi kalau x brsalin jugak..kena serah diri sehari sblm due date... if x da tanda2 nk brsalin pun kena serah ....

2y trước

oo mcm tu Bru faham.... 😊

doktor/nurse takde cakap ke? sepatutnya benda ni semua tahu dah😅 gdm ubat/insulin sahaja kena serah diri awal. kalau puan on diet, masih boleh ikut due date.

2y trước

nanti 36w ada appointment jumpa pakar O&G. masa tu pakar akan scan & decide tarikh utk serah diri. kalau belum dpt tarikh appointment tu, boleh tanya nurse/doktor yg selalu check up.