VIRGIN COCONUT OIL

VCO ni bagus start consume bila kandungan berapa weeks ya? Ada yang pernah consume brand ni tak? 👇🏻

VIRGIN COCONUT OIL
11 Các câu trả lời

Sy amalkan vCO jenama Treenea ni dari anak no 1.. alhamdulillah BYK membantu..skang anak no 4 pn masih amalkan vCO ni..Sy ambik 2 biji PD first trimester,sebiji pagi sebiji MLM..bila last trimester Sy ambik 4biji..2 pagi 2mlm..bila contraction Sy telan 4biji UTK cepatkan bukaan..Dr anak no 1-3 Sy hanya berasa setengah jam dlm Lr dan mudah bersalin..apa pun terpulang PD diri masing2.. hopefully kali yg ke 4 ni pn sama..

1y trước

ye sis terpulang PD masing2..Sy xboleh telan yg cair.jd Sy telan yg softgel..

Pernah consume masa anak pertama dulu sbb org kata bagus. last² uri jadi tersangat lembut dan nurse terpaksa seluk tgn nk tarik keluar. bila da selesai terus nurse tny ad minum VCO ke sbb da rmai kes mcmni klu amek. VCO disaran guna utk buat urutan perineum je. Anak kedua mmg terus xde amek, uri cantik elok.

anak 1st sy minum yg cecair siap buat urutan perineum guna vco tu. anak 2nd saya tak amalkan langsung. perbezaan yg saya rasa.. takde 😂 dua2 bersalin normal dgn mudah dan cepat. dua2 tetap kena jahit. dua2 lahir kulit bersih. so rasa takde kaitan dgn minyak vco.

tak pernah guna..tp klau nk cuba blh jgk.. tp sy ada tgok ada sorang doktor share dia kata ibu yg amal minyak kelapa dara kulit bawah dia lembut jd susah nk jahit.. sy tahun lpas cuma amalkan surah maryam dan buat bnyk² aktiviti² yg mudah buka jln bersalin

1y trước

Boleh tahu tak sis buat aktiviti apa utk mudah buka kan jalan ye?

Elok amal bila masuk trimester ketiga kalau x silap sy.. nasib jgk sis.. ada org dia mkn ni, masa koyak nak jahit tu kulit mcm tauhu pun ada.. ada yg bersalin xkoyak xjahit..bergantung atas org jgk

Sy penah guna minyak kelapa dara yg botol kaca tu..ambik masa kndungan 7bulan smpai nk bersalin..alhamdulillah tkdak koyak baby pun besar 3.95 kg..bersalin normal

1y trước

Anak ke-4..anak yg lain smua 2.5 je camtu..kalau nk elak dari koyak jgn angkt pungung ya..cara meneran kena betul juga 🥰👍🏻

Sy makan dr awal sampai sekarang. Cuma lain brand sahaja. Teruskan hingga nak bersalin nanti.

Boleh je bila2 makan. Makan dri awl lgi bguss

Seeloknya dapatkan nasihat doktor ya, Puan.

Hi, tak pernah consume. Yang ini untuk apa ya?

1y trước

mcm kwn sy diamalkan masa bersalin kulit bawah dia jadi lembut. doctor susah nak jahit.