Utk first kehamilan

Utk awai kehamilan buleh ke makan buah dokong/langsat dan jugak minum air blackcurrant ??!

6 Các câu trả lời

Masa awal pregnancy dulu saya alahan. Banyak benda tak boleh nak telan. Jadi, kalau teringin buah2 mcm ni nak bagi sedap mulut, saya makan je. Saya yakin semua buah-buah ni ada khasiat tersendiri. Tapi, apa2 pun semua perlu berpada-pada. Tak berlebihan. Alhamdulillah sekarang dah 26w. Masih dalam journey pregnancy juga. #justsharing😊

awal2 pregnant sy xberani mkn buah durian je..skrg dh masuk 5 bln bru berani sbb teringin sgt tp mkn dlm 4 ulas mcm tu je..skrg kt kg musim buah memg tibai semua rambutan,duku,manggis

mengikut pengalaman sy sendiri, selagi xda allergic dgn makanan/buah tu, sy makan . Tapi dgn jumlah bersederhana. sekarang sy 25W. 🤗

apa yg awak makan or minum semua nya kena berpada2. jgn makan or minum secara berlebihan.

Boleh. Mana2 week pregnancy pun mesti kena control makan. Semua berpada pada.

sy baru nk tnya,sis dh tanyakan.. teringin nk mkn kn