buah duku langsat/dokong

Nak tnya mommy.. Boleh makan x buah duku langsat atau dokong? Risau getah nya.. Sy skrg 28week

16 Các câu trả lời

Saya dari mula2 pregnant mkn tu sis. Tu benda pertama saya mengidam. Dah lah masa tu belum musim sgt. Puas si hubs mencari org yg ada jual. Last2 dpt beli tp kulit dah hitam2. Mkn je utk puaskan hati. Tp dah mkn tu pun msh nak juga. Sekali dah musim, hubs tiap2 mggu beli 2 3 kilo utk saya mkn sorang2.

Tgok bdn jugak sis.. Sy mkn ok jek.. Sbb pnah ngidam awal2 preggy aritu, nk mkn buah lgsat dgn buah nangka.. Mumy sy pesan jgn mkn byk, mkn seulas jek, tp sy perabes 1plastik tu.. Hahahahaa.. Alhmdulillah xde pape..rezki bby n bdn mama dia ni xde pape.. 😂

Tgk atas perut tahan ke tidak.. sy makan dokong sebiji, okay. Minggu sebelum tu sy makan duku berbiji2, kononnya gagah la kan, esoknya berguling2 dek angin..

Saya makan, banyakkkk, masa tu 24 weeks. Alhamdulillah takde apa apa hihi teringin sangat, tapi teringin nak makan banyak 😝

Better jgn mkn sis.. Sy mkn dia pnye angin tu menyucuk2 bwh perut. G klinik scan nsb baik xde pape

So far saya makan je tapi tak lah byk. Takut perut meragam sbb xleh makan solid kan. Makan buah2 je

saya teringin nk mkn buah langsat tapi sebiji ye sy mkn.. boleh ke? bru 11weeks..

Sy makan je. Tapi tak byk. Tapi tulah dpt padah. Berangin je badan 😂

alamak saya baru je makan buah dokong, bnyak boleh tahan😅😅😅

Sy x berani mkn...nsib bkn feveret