Contraction palsu atau betul ??

Usia kehamilan dah 39 minggu 1 hari... Harini lepas bersenam & naik turun tangga, sakit dkt bahagian ari ari, mula-mula setiap 2 jam lepas tu skrng setiap 15 minit, tu tandanya contraction ke ? nak pergi hospital tapi was was.. tolong 🙏🏻

1 Trả lời

cuba brehat dlu, tenangkan diri.. klu dlm masa 4-5jam msih 10-10mnit cmtu, elok la ke spital.. tapi sis, contraction ni sakitnya biasa kat belakang ye,mcm pinggang nak trcabut tu n xboleh tahan.. klu sakit kat ari2 bhgian depan ni, biasa sbb beby menurun or hentak2 jek, sbb sis bersenamkan tdi.. ape pun, smoga dipermudahkan bersalin yaa.. 😍

4y trước

terima kasih ye sis 🥰