Rasa sakit kat ari-ari

sy prgnant 33 minggu. Sy prsn sejak pagi tadi perut sy mgeras lebih kerap dah rasa sakit kat bawah ari-ari..Contraction tu berterusan selang 5 minit..dan trasa baby gerak..tp xde leaking atau drh keluar..ada ke nie tanda2 nak bsalin?

4 Các câu trả lời

ada bersama ke dlm sehari dua sblm sakit tu ? biasa kalau ada bersama mmg akn rasa contraction sikit slps tu .. sbb saya pun ada alami jugak start 33w mcm tu mcm braxton hicks on off dlm stiap selang sehari tu ada jgk rasa contraction plus sbb saya bf ank first tu yg trigger contraction .. tp kalau makin kuat n kerap boleh jaga2 tkut contraction betul .. skrg sy 35w pun kdg dlm sehari ada la rasa senggugut skit2 n tk selesa kt pinggang tapi tak sakit sgt

5mo trước

X bersama puan sbb sy dgn hsbn pjj.sakit tu lebih tertumpu kat kwsn bwh ari2 dah rasa pundi kencing penuh sngt

kalau dh contraction tu datang selang 5min kemungkinan nak bersalin dh sis . baby nak keluar awal kot jumpa ibu dia , apa kata sis monitor lagi contraction tu if ada lagi sis refer hospital bahagian pac terus . semoga dipermudahkan urusan sis 😊

most probably. monitor kalau makin sakit atau makin kerap, atau selang lebih kurang 5 minit tu consistent lebih kurang sejam, cepat ke PAC.

Jika masih kerap mengeras dan sakit ari2 selang 5 minit yg sekata, terus ke PAC untuk pemeriksaan.