..

usia kandungan saya dah 18 minggu .hb saya makin rendah .first buka buku pink 12 .nurse ada bagi saya ubat obimin dan juga zincofer(saya tidak boleh makan) dan skrg saya ada ubat maltofer .ubat maltofer bila saya minum pagi badan saya agak lemah bila makan malam esok pginya agak bengkak ketara sangat dekat mata saya .(saya xada bgtahu nurse pasal ni )ary tu sya ada pi klinik ambil darah sbb nak tgok hb .Hb saya makin turun sampai nurse bg saya ubat iron tablet saya x makan pun saya risau .sbb ada org kata saya ni alahan ubat .saya nak tanya perna tak ibu2 mghadapi masalah ni dan apa ibu2 buat untuk naik kan hb ibu2 .saya baru mgandung anak pertama .harap bantu saya . (dalam pic tu xada pic obimin)

..
28 Các câu trả lời

Sis kena bgtahu nurse atau doc sis.. Risau juga hb makin menurun.. Mungkin doc boleh tukarkn ubat lain.. Mcm sy ni ion tablet & zincofer tu mmg tak serasi.. Sy bgtahu doc & doc sarankn sy tukar amek obimin..sis tak boleh berdiam apa2 masalah kena bgtahu..

4y trước

terima kasih sis