Carseat

Umur berapa yang di wajib kan pakai carseat?Saya konfius, blur pon ade. Saya nak bersalin anak ke lima. Anak2 yg ada. 11,8,5,3 tahun. Mati lahh.huuuu

7 Các câu trả lời

Kalau tak silap saya, bawah 6tahun kena pakai carseat. Atas dari tu, tapi masih tak boleh nak pakai seatbelt, kena pakai booster seat. Yang dah boleh pakai seatbelt je tak perlu carseat. Nanti saya check balik info yang saya jumpa tu, pastu post kat sini ye 😊

5y trước

Tula... Saya pun pening jugak nak memuatkan anak, dah la pakai iswara je 😅 next year anak umur 10 (2 orang),8,7 dan coming soon baby kecik...

sy cuba cari gambar yg gomen keluarkan utk rules carseat tp xjumpa dah.. kalau ikotkan gambar tu.. dorg tetapkan dr newborn sampai berat budak 36kg..kalau xsilap..

5y trước

itu lah pasal. kalau betol2 nak ikot 36kg tu.. maksudnya kena tunggu 10 tahun kemudian baru boleh planning anak no 2. 🤣

dengar2 sampai anak tu boleh pakai seatbelt sendiri

Sy bce kat Google, dri bby smpai 3thun xslap.. Huhuu..

5y trước

Aahh laa. Confius.. Huhuu.. Jenuh kalo smpai 9thun kne pkai carseat.. Ank kalo sorang xpe gak.. Ni msok 3 ni.. 😩

Sy tgk kt fb Ad y smp 10 tahun kna guna carseat

Tinggi 150cm kebawah

Ni ha