Baby tak nak bedung..

Umur berapa ya baby dah x perlu dibedung..baby sye baru nak masuk sebulan lg 6 hari..tapi start dia hari ke 18 dia tak nak dibedung..bila dibedung mesti nangis sbb dia x dpt nk keluarkan tgn dia... X pe ke kalau tak bedung.. risau masuk angin.. So, Buat mse skrg sye bedung dari bhgn perut je..tangan biar lepas..... Update: Dia terkejut2 tp berlagak tak nak bedung...kena tunggu nyenyak baru dpt bedung dia tu pun nanti dia cpt terjaga sbb tgn dia x bole keluar padahal dh bedung longgar2..bertuah lahai anakk😌🥺😂🙏

Baby tak nak bedung..
37 Các câu trả lời

saya skrng ank mna ada pki bedung lgi..MCM ank sis jugk..klu bedung mesti bahagian badan je tangan mesti dia nk klur kn..tpi skrng dh tak pki bedung lgi..Times hujn sejuk saya bedung.ank saya Bharu 17hari dekat rumah.

Saya stop masa 5bln lps bby dh pndai sbb dia suka dibedung akn tidur nyenyak bila dibedung. Agk struggle nk pisahkn dia dngn bedung ambl masa nk biasakan tp alhamdulilah skrg almost 13bln bby dh pndai tidur sndiri.

Ank sy seusia 3 hari da melalak klu bedung..die nk tgn nya lps baru bole Tido..so far ok je..sy ttup bhgian perut ke bawah..lg satu kaki sy bedung just ttup.je sbb Ank sy Ade ctev...mne2 yg die selesa sy ikutkan je

ikut patern bby. 2 anak sy mmag x nak bedung.dia x boleh tidur,ank first letak bantal kiri kana.. sbb dia kaki terkejt. ank kedua ok x terkejut.skrg dh besar,pakai selimut utk badan je.. tp kaki xnak selimut 🤣

Kami dulu pon x bedung lama juga sis. Baby xnak sgt. Pandangan sy, bergantung pada anak masing2. Ada yg selesa berbedung. Ada yg as dia membesar, dia xnak dah

xde masalh...ank sye bedung seminggu je...sbb kuning dn asik tdyr xnk susu...nurse suh bukak bedung...lgpn.. ank je is kuat mngeliat.. bila mngeliat.. dlm keadaan bedung.. dua akn menngis

anak saya seminggu awal tu je bedung lepastu tak bedung sebab kuning tinggi so dr tak bagi bedung. dah lama tak bedung, sekarang anak saya dah tak nak dibedung dah

Ok je tak bedung. Listen to your ank je. Klo dia xnak, its okay sis. Bedung sebenarnya taknak kasi ank terkejut selain nak bg ank rasa ala2 dlm rahim yg sempit tu

saya pernah.. anak saya pun dulu taknak dibendung, kejap2 tangan sebelah terkeluar kalau bendung ketat dia nangis pulak.. jadi bendung laa setengah badan

Ank sy dh masok 4 bulan tido je kena bedong dh lena betol2 sy bukak. Klu tak bedong dia taknak tido tangan asek gawang2 ke atas dan mudah tekejut.