Taknak bedung

Hi, anak saya baru masuk 20 hari tapi taknak bedung bila tidur malam, dia lagi suka tidur tangan bebas kesana kesini. Bila bedung mengamok nak keluarkan tangan smpai merah2 muka. Ada apa2 effect tak kalau tak dibedung dengan umur sebegitu? #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

5 Các câu trả lời

sama mcm baby saya. bila kena bedung je dia nangis sampai merah2 muka. waktu pagi je dia ok kalau dibedung. lain2 waktu saya biarkan je dia bebas hehe. anak happy kita pun happy wak. insyaallah takde bahaya atau risiko lain. cuma dia senang terkejut lah.

OK je.. Kalau dia tidur lena Saya pun jarang bedung anak sebab suasana panas masa slps bersalin. Balik rumah sendiri, suasana sejuk. Bedung je mesti keluar tangan bagai. 😅 Rupanya kain bedung tak sesuai. Kena kain bedung saiz besar.

bedung ni tak wajib awak. kita bedung sebab nak baby rasa suasana mcm dlm rahim ibu. baby duduk dlm air ketuban.

xde pun.. cuma nye bby akan kerap tkejut & snang tbgn..

Ank sy mcm tu..tpi jenoh sbb senang terbangun