Ubat insert keputihan

Ubt insert ni boleh pkai brapa kli yaa selama 9nulan mengandung? Saya dh x boleh nk cntrol keputihan ni rasanya gbs blum swab. Klau dtg gatal mmng xtahan. Klau hilang 2/3hri jaa than dtg gatal dlm seminggu lebih than hilang.

2 Các câu trả lời

Kalau untuk ubat better dapatkan nasihat doctor. Tapi untuk manage keputihan/kegatalan sementara tunggu next appointment tu, boleh cuba buat sitz bath. Guna air suam letak dalam besen, letak garam himalaya sikit. Pastu you duduk dalam besen tu 10-15 minit, buat je tiap tiap hari. Kalau memang ada keputihan tu, you boleh nampak keputihan tu berkumpul dekat dasar besen tu. After 2-3 sessions camtu selalunya dah lega dah, tapi macam I buat je hari hari hari sebab I memang positive gbs, even dah consume antibiotic berkali kali pun tetap keputihan tu datang balik. Benda tu on and off sepanjang kehamilan, jadi nak elak dia makin teruk atau gatal buat je tiap tiap hari. Other tips, kena jaga diet pastu boleh proceed untuk consume yogurt, probiotic dan sebagainya. Tapi kalau diet you tak jaga, yogurt etc ni tak membantu jugak sebenarnya. Semoga dipermudahkan.

better awak buat swab dengan doc time checkup atleast dapat detect awal gbs or candida, sebab saya area situ kadang okay kadang gatal time tengah tidur pun boleh tk selesa.

8mo trước

saya dri 9w smpai skrng dh 18w mmng xde stu hri yg xgatal. hritu msa kt kk doc bg ubt insert dh pkai 3hri ja ok. lpas tu jdi lgi. nk tunggu appoinment lain untuk swab tpi sementara nk smpai wktu appoinment tu alahai.