risau ?

Ubat tambah darah dah habis .. adakah ianya memberi kesan terhadap bby jika tidak makan ubat tambah darah tersebut ?.. risau jika ianya melibatkan baby?..bangun pagi tadi nk makan ubat..tgk² ubt dah habis ..tapi doktor kata jangan berhenti makan ubat sendiri ... #

7 Các câu trả lời

Ada sebab kenapa ubat tu diberi. Kalau habis, beli or minta kat nurse. Tambah darah sebab nak support oxygen dalam badan utk mommy & baby. Kalau tak tau, tanya nurse. Jangan buat andaian sendiri. Bahayakan baby dalam perut tu.

4y trước

Ouh k thnk 🙂☺️

Kalau blh jgn skip ubt tambah darah sis.... Sis blh beli kt farmasi or pergi je ambl kt kk... Sbb bby tgh membesar bby perlukan byk darah....

4y trước

Ouh k..thnk😊

Haritu ubat sy habis and tak makan brape hari je. Tengok2 hb drop smpai 10. Sbb tak tahu boleh dtg kk amik ubat, kena bebel je laa 😬

4y trước

Ouh k Thnk 🙂☺️

kalau boleh jangan skip langsung.. sy pn HB low mmg pantang kalau trtinggal. so dah standby stok sbulan siap2.

4y trước

Ouh.. thnk ouh k☺️

Mintak dekat kk sis. Bahaya klau sis jenis hb low. Mmg x leh skip mkan ubat tambah darah.

4y trước

Ouh k sis Thnk .isyalh..klk g KK ambil ubat

Bahaya darah kurang. Pi kk ambik ubat. Atau boleh je g farmasi

4y trước

Ouh ..k thnk

Atau minum jus mamariam.

4y trước

Tulah hurm